Produktīvu sniegumu Ungārijas sieviešu čempionāta spēlēs sestdien demonstrēja Latvijas izlases basketbolistes Zane Tamane un Ieva Kubliņa.

Kubliņas pārstāvētā Ģēras "Seat Lami-Ved" komanda savā laukumā ar 92:74 (28:20, 20:19, 23:17, 21:18) pieveica Solnokas vienību NKK.

Kubliņa 23 spēlēto minūšu laikā guva 13 punktus, realizējot divus no trim tālmetieniem un septiņus no astoņiem soda metieniem, bet garām grozam raidīja visus četrus izmestos divpunktu metienus. Vēl Kubliņa izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, cīņu noslēdzot ar +21 lietderības koeficienta punktu, kas bija trešais labākais rādītājs spēlē.

Savukārt Tamanes pārstāvētā valsts čempionvienība Šopronas "MKB Euroleasing" izbraukumā ar 96:43 (27:4, 25:7, 25:18, 19:14) pārliecinoši pieveica Budapeštas BSE komandu.

Šajā mačā Tamane spēlēja tikai 10 minūtes, tomēr pamanījās gūt 10 punktus, realizējot visus četrus divpunktu metienus un abus soda metienus. Tāpat latviete izcīnīja piecas bumbas zem groziem, maču noslēdzot ar +20 lietderības koeficienta punktiem, kas bija otrs labākais rādītājs "MKB Euroleasing" komandā.

Čempionāta kopvērtējumā "Seat Lami-Ved" ar deviņām uzvarām deviņās spēlēs dala pirmo vietu ar Pēčas "MiZo" komandu, bet "MKB Euroleasing" ar astoņām uzvarām deviņos mačos kopvērtējumā šobrīd ieņem trešo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!