Foto: LETA

Latviešu basketbolists Rihards Kuksiks piektdien Eirolīgas turnīra otrā posma - "Top 16" sacensību - 14.kārtas mačā izcēlās ar 17 gūtiem punktiem, taču viņa pārstāvētā Krievijas komanda "Ņižņij Novgorod", ko trenē Latvijas speciālisti Ainars Bagatskis un Artūrs Štālbergs, izbraukumā ar rezultātu 70:77 (18:25, 12:15, 26:16, 14:21) piekāpās grieķu kluba Pireju "Olympiakos" basketbolistiem.

Lai gan mājinieki pēc pirmā puslaika bija vadībā ar desmit punktiem (40:30), tomēr trešajā spēles ceturksnī "Ņižņij Novgorod" pārsvaru atguva un rezultāts pirms ceturtās ceturtdaļas bija neizšķirts 56:56. Spēles izšķirošajā nogrieznī pārāki bija "Olympiakos" basketbolisti, kuri mačā svinēja uzvaru ar 77:70.

"Ņižņij Novgorod" rindās rezultatīvākais bija tieši Kuksiks, kurš guva 17 punktus, realizējot trīs no septiņiem divpunktu metieniem, trīs no sešiem tālmetieniem un būdams precīzs abos savos soda metienos. Tāpat latviešu basketbolists savāca divas atlēkušās bumbas, izdarīja rezultatīvu piespēli un nopelnīja divas piezīmes.

Tikmēr uzvarētājiem rezultatīvākais bija beļģu basketbolists Mets Lojeskis, kuram 17 gūti punkti un astoņas bumbas zem groziem.

Šī "Ņižnij Novgorod" klubam bija pēdējā otrā posma "Top 16" sacensību kārtas spēle.

F apakšgrupas kopvērtējumā ar 12 uzvarām 14 spēlēs triumfēja Krievijas grands Maskavas CSKA, bet panākums mazāk bija "Fenerbahce Ulker". Trešo vietu ar desmit panākumiem 14 cīņās ieņem Grieķijas grands Pireju "Olympiacos", kam ar sešiem panākumiem 14 mačos seko "Anadolu Efes".

Aiz pirmā četrinieka tikmēr ar sešiem panākumiem sekoja savainotā latviešu basketbolista Dāvja Bertāna "Laboral Kutxa", bet par diviem panākumiem mazāk izcīnīja Itālijas klubs Milānas "EA7 Emporio Armani" un "Unicaja". Pie trim uzvarām 14 mačos tikmēr tikusi "Ņižnij Novgorod" komanda, kura ieņem pēdējo, astoto, vietu F apakšgrupā, līdz ar to vienība ceturtdaļfinālu nav sasniegusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!