Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) kluba Losandželosas "Lakers" leģendārajam basketbolistam Kobem Braientam veikta pleca operācija, pēc kuras aizsargam nāksies pārciest apmēram deviņus mēnešus garu rehabilitācijas procesu. Braientam šī sezona tādējādi ir jau beigusies.

"Lakers" basketbolistam bija plīsušas labā pleca saites. Pagaidu prognozes liecina, ka trešais visu laiku rezultatīvākais NBA basketbolists laukumā varētu atgriezties nākamās sezonas sākumā.

Pats klubs oficiāli ir paziņojis, ka superzvaigzne vēlas savu karjeru vēl turpināt arī pēc šī savainojuma. Braientam, kuram augustā apritēs 37 gadu dzimšanas diena, tā jau būtu 20. karjeras sezona.

Spēlētāja līgums ar komandu beidzas tieši 2016. gada vasarā, tāpēc ticams ir variants, ka šis būs pēdējais gads, kad titulēto spēlētāju redzēsim NBA laukumos.

Braienta pārstāvētajā "Lakers" komanda šogad ir izcīnījusi tikai 12 uzvaras 46 spēlēs. Pats aizsargs vidēji spēlē gan izcēlās ar 22,3 punktiem, apdzenot lielisko Maiklu Džordanu visu laiku rezultatīvāko basketbolistu sarakstā.

Šī jau ir trešā sezona pēc kārtas, kuru Braientam negaidīti pārtrauc kāds smags savainojums. Atgādinām, ka vēl 2012.-13. gada sezonā divkārtējais NBA finālu vērtīgākais spēlētājs vidēji spēlē izcēlās ar 27,3 punktiem pirms pārrāva kreisas kājas Ahileja cīpslu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!