Foto: F64
Latvijas basketbolists Mārtiņš Laksa arī nākamajā sezonā pārstāvēs valsts čempionvienību "Valmiera"/ORDO, informēja Vidzemes kluba preses dienests.

Vienošanās par sadarbību panākta uz vienu sezonu.

Aizvadītajā sezonā Laksa bija "Valmiera"/ORDO rezultatīvākais spēlētājs, jo 26 gadus vecais basketbolists 62 spēlēs guva vidēji 10,8 punktus spēlē un izcīnīja vidēji 4,2 atlēkušās bumbas zem groza. Laksa aizvadītajā sezonā realizēja 42,3% tālmetienu.

Laksa ir septītais spēlētājs no aizvadītās sezonas čempionu sastāva, kurš paliek Valmieras klubā arī nākamajā sezonā.

"Laksa bija mūsu komandas viens no galvenajiem vilcējspēkiem visas aizvadītās sezonas garumā, tādēļ viņa piesaiste, vai, šajā gadījumā, noturēšana komandā uz vēl vienu sezonu, pēc komandai un pašam tik veiksmīgas sezonas, nebija viegls uzdevums," atzina "Valmiera"/ORDO ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš.

Viņš neslēpa, ka par laksu bijusi interese arī no ārvalstu klubiem. "Tādēļ ir vēl jo lielāks gandarījums, ka abām pusēm izdevās vienoties par sadarbības turpināšanu. Tā kā Haraldu Kārli treneri vairāk plāno izmantot otrā numura pozīcijā, Mārtiņš kopā ar Rinaldu Mālmani spēs ļoti labi aizpildīt vieglā uzbrucēja pozīciju," skaidroja ģenerālmenedžeris.

Laksa kopā ar Valmieras komandas kapteini Artūru Bērziņu maijā veica nebijušu ierakstu Latvijas jaunāko laiku basketbolā, jo abi spēlētāji izcīnījuši Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionu titulus ar trīs dažādu pilsētu komandām.

Laksa pirmo reizi par valsts čempionu kļuva 2011.gadā ar "VEF Rīgu", tad trīs sezonas aizvadīja "Ventspils" komandā, ar kuru zelta medaļu izcīnīja 2014.gadā. Savukārt pirms pievienošanās "Valmiera"/ORDO komandai pērn, viņš vienu sezonu nospēlēja arī "Jūrmala"/"Fēnikss" koamndā.

Vasarā Laksa bija arī viens no kandidātiem uz vietu Latvijas izlasē startam olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, taču komandā neiekļuva.

"Valmiera"/ORDO, kuru gaidāmajā sezonā trenēs Uvis Helmanis, sezonai sāka gatavoties pagājušajā nedēļā. Komanda spēlēs "OlyBet" Basketbola līgā (LBL) un "Triobet" Baltijas Basketbola līgā (BBL).

"OlyBet" Basketbola līgas čempionātā 2016./2017.gada sezonā startēs desmit komandas. Bez čempioniem "Valmiera"/ORDO arī "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja"/"Triobet", "Jūrmala"/"Fēnikss", "Valka"/"Valga", "Jēkabpils", "Barons", "Ogre"/"Kumho Tyres" un "Latvijas Universitāte".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!