Foto: DELFI

Popularitāti ieguvušie latviešu izcelsmes Lietuvas basketbola fani brāļi Normunds un Nauris Macjusi ceturtdien pēc ULEB Eirolīgas spēles starp Kauņas "Žalgiris" un "Real Madrid" uzbrukuši madridiešu zvaigznei Rudijam Fernandesam, kuram gan nopietni miesas bojājumi nav izdarīti.

Kā vēsta Lietuvas mediji, pēc neoficiālas informācijas, brāļi kaut kādā veidā bija tikuši Kauņas arēnas zonā, kur spēlētāji dodas uz autobusu, un tur uzbrukuši Fernandesam, nogrūžot basketbolistu zemē. Apsargi gan uzreiz konfliktu novērsuši, spāņu basketbola zvaigzne cauri tikusi ar izbīli. Abus brāļus ar lielām grūtībām aizturējuši apsargi un blakus esošie policisti, kuriem nācies pat pielietot elektrošoku. Abi aizturētie esot bijuši smagā alkohola reibumā.

Policija sīkāku informāciju pagaidām nesniedz, tikai apstiprināts, ka brāļi aizturēti uz 48 stundām. Notikušo esot fiksējušas video kameras, tādējādi pēc ieraksta noskatīšanās varēs zināt notikušā apstākļus.

Citi avoti gan ziņo, ka viens no brāļiem ar galvu iesitis Fernandesam, kuram esot bijušas arī asinis uz sejas.

Notikušajam iemesls meklējams vēl janvāra pirmajā abu komandu spēlē, kas notika Madridē. Toreiz Fernandess pēc vienas no epizodēm iemeta ar bumbu "Žalgiris" basketbolistam Kšištofam Lavrinovičam, bet pēc dramatiskā cīņā gūtās uzvaras Fernandess vēl pateica kaut ko Pauļum Jankūnam, tādējādi izraisot nelielas nekārtības.


Janvāra notikumi nepalika bez sekām, un "Žalgiris" fani solīja Kauņas arēnā sarīkot "Real Madrid" basketbolistam "siltu uzņemšanu". Zinot nokaitēto atmosfēru, Fernandess Kauņā ieradās ar personīgo apsargu, un arī visa komanda tika pastiprināti uzmanīta. Kauņas arēnā līdzjutēji bija sarūpējuši Fernandesam "mīļus plakātus" un visu spēles laiku šim basketbolistam veltīja skaļus svilpienus un ūjināšanu.

Tomēr pilnībā novērst potenciālos draudus apsargiem un policijai neizdevās, jo brāļiem Naurim un Normundam kaut kādā veidā bija izdevies iekļūt aizliegtajā zonā un uzsākt konfliktu ar Fernandesu. "Real Madrid" komanda pēc spēles uzreiz devās prom uz Spāniju, tādējādi Lietuvas policija iesniegumu saņemšot jau no Spānijas, apliecinājuši "Real Madrid" pārstāvji. Sīkākus komentārus cietusī puse nesniedz.

Pēc šī incidenta "Žalgiris" komandai, kas jau tā nonākusi finansiālās grūtībās, draud ievērojami sodi par nepietiekamu drošības garantēšanu.

Atgādinām, ka ceturtdien notikušajā mačā "Žalgiris" izlaida no rokām uzvaru pamatlaikā un zaudēja pagarinājumā ar 104:105.

Brāļi Normunds un Nauris labi zināmi Lietuvas basketbola fanu rindās. Abu ķermeņi ir burtiski noklāti ar tetovējumiem saistībā ar Lietuvas basketbolu. Nesen abi brāļi svinīgā ceremonijā saņēma arī Lietuvas pilsonību.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!