Foto: DELFI

Latvijas basketbola izlase otrdien uzzināja savus pretiniekus Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Latvijas izlase Serbijas pilsētā Belgradā spēlēs B grupā, kur par ceļazīmi uz Rio sacentīsies ar Japānas un Čehijas izlasēm. Belgradas turnīra A grupā spēkosies Serbija, Angola un Puertoriko.

Pa divām komandām no katras grupas kvalificēsies pusfinālam. Pusfināla spēļu uzvarētāji finālspēlē noskaidros olimpiskās ceļazīmes ieguvējus.

Jau pirms izlozes bija zināms, ka Latvijas valstsvienība noteikti nebūs vienā sešniekā ar Horvātiju un Turciju, turklāt apakšgrupā tai nebūs jācīnās ar Meksiku, Puertoriko un Jaunzēlandi.

Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīri notiks arī Turīnā un Filipīnu galvaspilsētā Manilā. Cīņa par vietu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs notiks no 5. līdz 10.jūlijam. Katras pilsētas turnīra uzvarētāji kvalificēsies Olimpiādei.

Itālija un Serbija no Eiropas jau bija kvalificējušās Rio olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, tāpēc ceļazīmi uz atlases sacensībām ieguva arī Latvija, kura "Eurobasket 2015" ierindojās astotajā vietā.

Ceļazīmes uz Rio olimpiskajām spēlēm jau ieguvušas Brazīlija, ASV, Spānija, Lietuva, kā arī Venecuēla, Nigērija Argentīna, Ķīna un Austrālija.

Latvijas valstsvienība līdz ar dalību olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā garantējusi arī tiesības piedalīties Eiropas 2017.gada čempionāta finālturnīrā, kas risināsies Izraēlā, Rumānijā, Somijā un Turcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!