Piektdien, 28.septembrī, 2007.gada Eiropas basketbola čempionāta finālturnīra E grupas spēlē tikās Latvijas un Lietuvas basketbolistes. Pārliecinošu uzvaru ar 76:46 svinēja Latvijas izlase.
Rezultatīvākā Latvijas izlasē ar 20 gūtajiem punktiem bija Anete Jēkabsone-Žogota, 16 punkti Ievas Kubliņas kontā, pa 10 punktiem guva Liene Jansone (+ 7 atlēkušās bumbas) un Ieva Tāre. Savukārt lietuvietēm 16 punktus guva un 6 atlēkušās bumbas ieguva Iveta Marčauskaite, savukārt Čudariene guva 14 punktus.

Latvijas izlasei starta pieciniekā laukumā devās Zane Eglīte, Zane Tamane, Gunta Baško, Anete Jēkabsone-Žogota un Ieva Kubliņa, savukārt lietuvietēm spēli sāka Lina Brazdeikite, Rima Valentiene, Sandra Valužite, Egle Sulčute un Iveta Marčauskaite.

Atgādinām, ka Latvijas izlase priekšsacīkšu kārtas A grupas spēles ar 73:62 pārspēja Turciju, ar 77:73 uzvarēja Izraēlas basketbolistes un ar 44:70 piekāpās čehietēm. Lietuvas basketbolistes B grupas spēles ar 53:68 piekāpās beļģietēm, ar 67:50 uzvarēja Rumānijas izlasi un ar 71:57 pārspēja Vāciju.

2007.gada Eiropas sieviešu basketbola čempionāta finālturnīrs no 24.septembra līdz 7.oktobrim norisināsies četrās Itālijas pilsētās.

Latvijas izlases sastāvs Eiropas čempionāta finālturnīrā: Ieva Tāre, Zane Eglīte, Ilze Ose-Hlebovicka, Santa Dreimane, Aija Brumermane, Dita Krumberga, Anita Teilāne, Anete Jēkabsone-Žogota, Gunta Baško, Ieva Kubliņa, Liene Jansone, Zane Tamane.

$t1='latvija';$t2='lietuva'; include("$includes_dir/projects/ebwom2007/delfistar/bestplayer5.inc"); ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!