Foto: LETA
Latvijas vīriešu basketbola izlase piektdien piedzīvoja ceturto zaudējumu 2011.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra A grupā, izbraukumā ar 93:109 piekāpjoties Itālijas valstsvienībai.

Latvijai pa 14 punktiem guva Kaspars Bērziņš un Ingus Bankevics, Dairis Bertāns guva 13 punktus, 12 punktus – Jānis Strēlnieks, bet 11 punktus – Ronalds Zaķis. Itālijas rindās Andrea Barnjānis guva 30 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, Marko Belinelli guva 19 punktus, bet 18 punktus – Džakopo Džakjeti.

Latvijas izlase labi iesāka maču, ar Jāņa Strēlnieka aktivitāti izrādot pretestību itāļiem un vēl pirmās ceturtdaļas vidū bija vadībā ar 11:10. Taču tad iespēlējās abi itāļu NBA spēlētāji Andreja Barnjāni un Marko Belinelli un itāļi pirmo ceturtdaļu noslēdza savā labā ar 26:17.

Otrās ceturtdaļas sākums atkal labāk padevās Latvijai – pēc Daira Bertāna un Ronalda Zaķa uzbrukumiem Latvija pietuvojās līdz 25:31. Taču tad atkal sekoja Itālijas izlases ofensīva, Latvijai savukārt uzbrukumi bija neveiksmīgi, un pēc pirmā puslaika Itālija bija vadībā jau ar 58:41. Pirmajā puslaikā Latvija realizēja tikai vienu no deviņiem trīspunktu metieniem, bet Itālijas basketbolisti iemeta sešus no 12 trijniekiem. Itālijai pirmajā puslaikā Barnjāni guva 16 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bet Belinelli izcīnīja 11 punktus. Latvijas rindās rezultatīvākais ar septiņiem punktiem bija Strēlnieks, bet sešus punktus guva Kaspars Bērziņš.

Otrā puslaika sākumā Latvijai izdevās pievilkt līdz "-15", taču Maestranci realizēja divus trīspunktu metienus un Itālija panāca jau "+21". Trešās ceturtdaļas beigās lieliski aizvadīja Latvijas izlase uin samazināja starpību līdz 72:84.

Pēdējās ceturtdaļas sākumā itāļi guva piecus punktus pēc kārtas, vēlāk panāca arī 91:72, taču Latvijas basketbolisti atkal parādīja raksturu - pēc Kuksika, Bērziņa un Strēlnieka rezultatīvājiem uzbrukumiem sešas minūtes pirms mača beigām pietuvojās līdz 79:91. Itālijas treneri uzreiz pieprasīja minūtes pārtraukuma, atjaunoja drošāku pārsvaru un līdz izskaņai vairs inici9atīvu neatdeva - Itālijai uzvara ar 109:93.

Latvijas izlasei no atlikušajiem 13 spēlētājiem Itālijā nevarēja palīdzēt komandas kapteinis Rinalds Sirsniņš, bet jau Itālijā treniņā traumu guva Raitis Grafs. Tādējādi maču pret itāļiem Latvijas izlase aizvadīja 11 spēlētāju sastāvā.

Pēc sešām spēlēm Latvijas izlasei tagad divas uzvaras, bet itāļi guva trešo uzvaru. Pirmajā aplī Latvija ar 66:96 viesos zaudēja Melnkalnei, pēc tam patīkami pārsteidza un ar 69:68 "Arēnā Rīga" uzvarēja Itāliju, trešajā mačā viesos ar 88:110 piekāpās Izraēlai, tad ar 87:67 savā laukumā pārspēja Somiju un sīvā cīņā "Arēnā Rīga" ar 84:90 zaudēja Melnkalnei.

Pēc divu apļu turnīra Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas nākamgad notiks Lietuvā, iekļūs trīs grupu uzvarētājas un divas labākās otro vietu ieguvējas, bet pārējās izlases neilgi pirms finālturnīra sākuma cīnīsies par pēdējo ceļazīmi.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs: Rinalds Sirsniņš, Jānis Strēlnieks, Edgars Jeromanovs, Dairis Bertāns, Mareks Jurevičus, Ingus Bankevics, Rihards Kuksiks, Andrejs Šeļakovs, Ernests Kalve, Kaspars Bērziņš, Ronalds Zaķis, Rolands Freimanis, Raitis Grafs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!