Latvijas basketbola speciālists Gundars Vētra labāk turpinātu vadīt Krievijas sieviešu basketbola čempiones Jekaterinburgas UGMK nevis uzņemtos Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera pienākumus, otrdien ziņo laikraksts "Diena".

Kā zināms, Latvijas Basketbola savienība pagājušajā nedēļā paziņoja, ka galvenais kandidāts uz vīriešu basketbola izlases galvenā trenera amatu ir Vētra, kurš pats 1992.gadā atteicās spēlēt valstsvienībā, profesionālās karjeras dēļ izvēloties Neatkarīgo valstu savienības (NVS) komandu.

Intervijā "Dienai" Vētra arī atklāja, ka konkrēta piedāvājuma no LBS puses vēl nav bijis. "Ja konkrēts piedāvājums ir no A līdz Z atrunāts līgums, tad tāda nav bijis. Man bija tikšanās ar Basketbola savienības pārstāvjiem, un viņi izteica piedāvājumu strādāt ar vīriešu izlasi. Šobrīd man ir darbs [UGMK komandā], ar kuru esmu apmierināts. Vienlaikus strādāt ar sieviešu klubu un vīriešu valstsvienību nebūtu nopietni."

Vētram līgums ar Krievijas klubu ir līdz sezonas beigām, bet pēc gadu mijas varētu sākties pārrunas par jaunas sadarbības noslēgšanu. Ja UGMK piedāvās jaunu līgumu, tad Vētra priekšroku došot Krievijas variantam.

"Ja UGMK būs jāatstāj, tad droši vien priekšroku došu darbam vīriešu basketbolā un, visticamāk, Latvijas izlasē. Ar Latvijas Basketbola savienību esam vienojušies ieturēt pauzi līdz februāra sākumam," piebilda Vētra.

Vētra arī noliedza izskanējušo informāciju par iespējamo darbu Krievijas sieviešu basketbola izlasē. "Man par to nav nekādas informācijas. Neviens no Krievijas izlases man nav zvanījis, tāpēc nedomāju, ka šāds variants ir aktuāls."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!