Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Sestdien tiek aizvadītas "MasterCard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas finālčetrinieka turnīra pusfināla spēles, kurās piedalās arī Latvijas klubi "Ventspils" un "VEF Rīga".

Finālčetrinieka turnīrs norisinās Kauņā.

Vispirms plkst.18 "Ventspils" pusfināla cīņā tiksies ar pagājušās sezonas čempionvienību Kauņas "Žalgiris", bet plkst.20.30 "VEF Rīga" mērosies spēkiem ar Viļņas "Lietuvos rytas". Abas spēles tiešraidē būs iespējams skatīties arī kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB).

Jau vēstīts, ka ceturtdaļfināla sērijā "Ventspils" ar 2-0 pārspēja vienīgo turnīrā palikušo Igaunijas komandu Tartu "Rock", "Žalgiris" ar 2-0 uzvarēja latvieša Ernesta Kalves pārstāvēto Lietuvas vienību Ķēdaiņu "Ņevežis", "VEF Rīga" ar 2-0 apspēlēja Lietuvas komandu Prienu "Rūdupis", bet "Lietuvos rytas" ar 2-0 uzvarēja citu Lietuvas klubu "Šiauliai".

Pusfināla spēļu uzvarētāji svētdien aizvadīs turnīra finālspēli, bet zaudētāji svētdien tiksies spēlē par trešo vietu.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā 12 komandas aizvadīja divu apļu turnīru, bet "Žalgiris" un "Lietuvos rytas" BBL turnīru šogad sāka tikai no ceturtdaļfināla fāzes.

Turnīra līdzšinējos sešos pastāvēšanas gados visas reizes finālā tikušas "Lietuvos rytas" un "Žalgiris", un katra komanda ir triumfējusi pa trīs reizēm. Savukārt Latvijas komandas trīs reizes spējušas ierindoties trešajā vietā, kad 2007. un 2010.gadā to paveica "Ventspils" komanda, bet 2008.gadā - "ASK Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!