Foto: F64
Latvijas sieviešu valstsvienības uzbrucējas Aijas Putniņas ceļgals ir sasists, taču saites nav cietušas – tā konstatēts medicīnas pārbaudē, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Putniņa kāju savainoja Līgo vakara spēlē ar Somiju, kurā Latvija zaudēja ar 62:65. Traumas dēļ Aija laukumā pavadīja tikai 14 minūtes, kuru laikā guva astoņus punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas. Uzbrucējas iziešana no ierindas krietni mazināja Latvijas komandas spēku zem groziem.

Spēlētājai atļauts trenēties, vadoties no pašsajūtas. Latvijas izlases galvenais treneris Aigars Nerips vēl lems par Putniņas līdzdalību Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē sestdien izbraukumā pret Itāliju.

"Tas bija ļoti nepatīkams pavērsiens," LBS citēja Neripu, kurš atzina, ka spēles otrajā pusē Putniņa būtu varējusi jūtami palīdzēt. "No ārstiem saņemta cerīga ziņa, tagad skatīsimies, kā savainotā vieta uzvedīsies treniņos. Katrā ziņā domāsim arī par rezerves variantiem – iespēlēsim arī Aneti Šteinbergu un Kristīni Vītolu. Sastāvu izbraukuma spēlei Itālijā nosaukšu ceturtdien pēc vakara treniņa."

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra E grupas kopvērtējumā Latvija ar trīs uzvarām četrās spēlēs ir pirmajā pozīcijā, bet Itālija un Somija izcīnījusi divas uzvaras trīs spēlēs, ieņemot otru un trešo vietu. Ar vienu uzvaru trīs spēlēs ceturtā ir Grieķija, bet Luksemburga trīs spēlēs pie uzvarām nav tikusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!