Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlase pirmdien ar zaudējumu iesāka startu Gruzijā notiekošajā Eiropas Jaunatnes olimpiādē.

Latvietes pirmajā cīņā ar 53:62 (14:15, 10:17, 13:19, 16:11) kapitulēja Ungārijas vienaudzēm.

Rezultatīvākā spēlētāja Latvijas izlasē bija Sabīne Lipe, kura guva 12 punktus un savāca sešas bumbas zem groziem, kamēr Luīzei Šeptei 11 punkti un astoņas atlēkušās bumbas.

Rītdien Latvijas meitenes tiksies ar francūzietēm, bet trešdien spēkosies pret Krievijas kadetēm. Grupas divas labākās izlases turpinās cīņu par medaļām, trešā un ceturtā komanda - par piekto vietu.

Tikmēr neveiksmīgas izvērtušās sacensības Latvijas peldētājiem, nevienam no jaunajiem sportistiem nesasniedzot sacensību nākamo kārtu.

Vispirms 200 metru brīvajā stilā puišiem vecuma grupā līdz 16 gadiem Edvards Niklāvs Tumens distanci veica divās minūtēs un 2,24 sekundēs, ierindojoties 43.vietā.

Tikmēr 100 metru peldējumā uz muguras puišiem vecuma grupā līdz 16 gadiem Vladimirs Šinkus finišēja pēc minūtes un 3,07 sekundēm, kas Latvijas peldētājam deva 25.pozīciju, bet Daniels Narajevs ar minūti un 4,24 sekundēm ierindojās divas pozīcijas zemāk.

Savukārt šajā pašā distancē meitenēm līdz 14 gadu vecumam Kristiāna Maskava savu peldējumu veica minūtē un 14,53 sekundēs, ieņemdama 31.vietu.

Puišiem vecuma grupā līdz 16 gadiem Jānis Vitauts Siliņš 100 metru brasā ar minūti un 9,27 sekundēm ieņēma 29.vietu, kamēr Ruslans Golubs tikpat garā distancē tauriņstilā finišēja pēc minūtes un 1,98 sekundēm, ieņemdams 31.pozīciju.

13.Eiropas Jaunatnes olimpiāde notiks no 25.jūlija līdz 1.augustam. Sacensībās savu sportisko meistarību plāno pārbaudīt 50 Eiropas valstu jaunie sportisti. Latvijas sportisti plāno startēt septiņos no deviņiem sacensību programmā iekļautajiem sporta veidiem, kopā uz starta dodoties 72 atlētiem.

Gan pēc sporta veidu klāsta, gan ceremoniju ziņā Eiropas Jaunatnes olimpiāde līdzinās olimpiskajām spēlēm. Sporta programmā tiek izmantota olimpiskā simbolika un atribūtika, kā arī olimpisko spēļu tradīcijas.

Latvijas sportisti piedalījušies visās Eiropas Jaunatnes olimpiādēs, izņemot pirmo. Kopumā sacensībās izcīnītas vairāk nekā 30 medaļas.

Eiropas Jaunatnes olimpiādē senāk startējuši tādi Latvijas sportisti kā vieglatlēti Jeļena Prokopčuka, Staņislavs Olijars, Līga Kļaviņa, Inga Kožarenoka, Ilze Gribule, Poļina Jeļizarova un Rita Obižājeva. Citos sporta veidos olimpiādē uz starta devušies peldētāji Margarita Kalmikova un Romāns Miloslavskis, riteņbraucējs Indulis Bekmanis, kā arī talantīgā tenisiste Jeļena Ostapenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!