Foto: FIBA
Latvijas U-16 basketbola izlase šāgada Eiropas čempionātā nepārvarēja ceturtdaļfinālu, tajā ar 63:92 (10:28, 17:19, 15:19, 21:26) piekāpjoties vienaudžiem no Turcijas. Nākamā spēle mūsu puišiem būs par 5. vietu.

Rezultatīvākais Latvijas izlasē bija Toms Skuja, kurš sakrāja trešo daļu visu komandas punktu šai mačā — 21, un realizēja piecus trīspunktu metienus. Deviņi punkti Noā Viljamsonam, astoņi — Tomam Liepiņam.

Arī pretiniekiem rezultatīvākais spēlētājs, Dāvids Mutafs Šarpers, guva 21 punktu, 18 punkti Deniza Gorenera Tibeta kontā.

Turcijas komandai bija augumu un fiziskā spēka pārsvars visās pozīcijās. Spēles sākumā Latvijas basketbolistiem neizdevās apturēt pretinieku varenos centra spēlētājus, bet pašu uzbrukumam trūka jaudas zem groziem un metieni no distances nebija precīzi.

Jau spēles sākumā turki pārņēma iniciatīvu, izvirzoties vadībā ar 11:0. Latvijas izlases galvenais treneris Mārtiņš Gulbis uzreiz izdarīja spēlētāju maiņas, un tikai pirmās ceturtdaļas astotajā minūtē Toms Skuja guva pirmos divus punktus Latvijas izlases labā. Pēc viņa nākamā metiena rezultāts jau bija 5:11, uz ko turki atbildēja ar diviem trejačiem un atjaunoja vairāk nekā 10 punktu pārsvaru — 17:5. Pirmo ceturtdaļu Turcijas jaunie basketbolisti uzvarēja ar 28:10.

Otrajā ceturtdaļā jau ritēja līdzīgāka spēle, zaudēts tika tikai ar divu punktu deficītu, 17:19. Ar agresīvu aizsardzību un ātriem uzbrukumiem izdevās samazināt rezultāta starpību līdz 25:37, tomēr turki iniciatīvu neatdeva un pēc pirmā puslaika Turcijas kadeti bija vadībā jau ar 47:27.

Arī trešajā ceturtdaļā turki spēlēja pārliecinoši, neļaujot latviešiem pārņemt iniciatīvu, un uzvarēja ar 19:15, panākot 24 punktu pārsvaru, kas pēdējā spēles nogrieznī tika palielināts jau līdz 29 punktiem mača beigās — 92:63.

Spēlē par 5. vietu Latvijas U-16 izlase tiksies ar Spānijas — Grieķijas spēles zaudētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!