Foto: F64
Latvijas komanda Rīgā notiekošajā Eiropas U-18 čempionāta kvalifikācijas turnīrā 3x3 basketbolā svētdien kvalificējās finālturnīram.

Sestdien grupas turnīrā Latvijas puišu komanda ar 5:7 zaudēja Ungārijai ar 12:8 pārspēja Šveici un ar 20:18 uzveica Igauniju, savā apakšgrupā ierindojoties otrajā vietā.

Savukārt svētdien aizvadītajā ceturtdaļfinālā Latvijas komanda, kurā spēlē Toms Upe, Reinis Morics, Roberts Dembskis un Miks Antoms, ar 17:10 uzveica Dānijas vienību, nodrošinot ceļazīmi uz finālturnīru, kas no 21. līdz 23.augustam risināsies Minskā.

Pusfinālā Latvijas komanda piedzīvoja sagrāvi spēlē ar Francijas komandu - 2:19.

Latvijas meiteņu komanda (Kristiāna Sprudzāne, Marta Jančevska, Anda Kuzmina, Estere Zeltiņa) svētdien piedzīvoja piekto zaudējumu, ar 8:13 piekāpjoties līderēm Čehijas basketbolistēm.
Sestdien Latvijas meiteņu komanda piedzīvoja četrus zaudējumus: ar 9:12 - Baltkrievijai, ar 9:10 (pagarinājumā) - Rumānijai, ar 6:16 - Ungārijai, ar 13:14 (pagarinājumā) - Krievijai.

Noslēdzošajā mačā Latvijas meitenes svētdien ar 6:21 piekāpās Francijai, paliekot pēdējā vietā un bez ceļazīmes uz finālturnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!