Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase otrdien Grieķijā, Krētā, ar zaudējumu spraigā cīņā sāka Eiropas čempionātu A divīzijā.

Priekšsacīkšu A grupas pirmajā spēlē Nikolaja Mazura vadītā izlase ar 62:64 (17:25, 16:7, 18:12, 11:20) piekāpās Lielbritānijai.

Latvijas basketbolisti jau pirmajā ceturtdaļā nonāca zaudētājos ar astoņu punktu deficītu, taču neļāva pretiniekiem palielināt pārsvaru. Otrās ceturtdaļas beigās pēc 11:0 izrāviena Latvija ieguva četru punktu pārsvaru, bet puslaiku noslēdza ar punkta pārsvaru (33:32). Trešajā ceturtdaļā Latvijai bija jau astoņu punktu pārsvars, bet šoreiz pretinieki to sadeldēja. Spraigā mača izskaņā vairākas reizes rezultāts bija līdzīgs, bet 10 sekundes pirms pamatlaika beigām Lielbritānija realizēja divus soda metienus. Pēdējā Latvijas uzbrukumā driblā kļūdījās Ivars Žvīgurs, kas tādējādi ļāva Lielbritānijai uzvarēt.

Latvijas U-20 izlases rindās labākais bija Rolands Šmits, kurš guva 18 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas, bet Kristaps Pļavnieks guva 13 punktus.

Turnīra turpinājumā Latvijas U-20 izlase spēlēs pret Grieķiju (trešdien plkst.19), Lietuvu (ceturtdien plkst.21:15) un Ungāriju (sestdien plkst.19). Trīs pirmo vietu ieguvēji turpinās cīņu par medaļām, divas pārējās komandas spēlēs par 13.līdz 20.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!