Foto: DELFI
Latvijas U-20 jauniešu basketbola izlase Slovēnijā notiekošā Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla mačā piektdien ar rezultātu 65:74 (12:18, 17:11, 20:22, 16:23) zaudēja Serbijas valstsvienībai.

Līdz ar to tagad Latvijas izlase sestdien aizvadīs pusfināla cīņu par 5.-8.vietu, tiekoties ar Grieķijas vienaudžiem.

Aizvadītajā mačā Latvijas valstsvienībā rezultatīvākais ar 16 gūtajiem punktiem bija Jānis Timma, Artūrs Bricis izcēlās ar 15 punktiem, bet 12 punktus iekrāja Ojārs Siliņš.

Spēles ievadā cīņa ritēja līdzīgi, bet pirmās ceturtdaļas izskaņā Serbija veica nelielu izrāvienu un iekrāja sešu punktu pārsvaru - 18:12. Otrās ceturtdaļas sākumā serbi panāca desmit punktu pārsvaru, taču turpinājumā daudz sekmīgāk spēlēja Latvijas basketbolsti, kuriem izdevās panākt neizšķirtu 29:29.

Trešās ceturtdaļas pirmajās minūtēs Latvija pakāpeniski audzēja pārsvaru, kas vienu brīdi sasniedza septiņu punktu atzīmi (38:31), tomēr turpinājumā ar vairākām sekmīgām darbībām uzbrukumā un arī aizsardzībā izcēlās Serbijas basketbolisti, spējot izlīdzināt rezultātu, bet pēc trešās ceturtdaļas Latvija zaudēja ar 49:51.

Mača noslēdzošās ceturtdaļas sākumā rezultāts vēl auga līdzīgi, taču turpinājumā Serbijas izlase četru minūšu laikā veica izrāvienu 13:0 un iekrāja izšķirošo pārsvaru 72:58, ko latviešiem vairs nebija pa spēkam atspēlēt.

Kā ziņots, Latvijas izlase iepriekš turnīra gaitā pirmajā posmā savā apakšgrupā ar 88:50 pārliecinoši pieveica Gruzijas vienaudžus, pēc tam ar 51:64 samērā līdzīgā spēlē piekāpās Spānijai, bet trešajā mačā ar 61:64 dramatiskā cīņā pagarinājumā zaudēja Turcijas valstsvienībai, kā trešie no savas grupas kvalificējoties otrajam posmam.

Savukārt otrajā posmā Latvijas izlase ar rezultātu 62:69 zaudēja Slovēnijai, ar 78:75 uzvarēja pagājušā gada pasaules čempionus U-19 vecuma grupā Lietuvu un ar 94:78 pārspēja Itālijas valstsvienību. Ieņemot ceturto vietu savā grupā, Latvijas izlase kā pēdējā kvalificējās ceturtdaļfinālam.

Serbijas izlase līdz šim uzvarējusi visās sešās čempionātā aizvadītajās spēlēs.

Šajā vecuma grupā šogad neviena komanda neatstās A divīziju, jo 2013.gadā Eiropas U-20 čempionātā piedalīsies 20 valstu izlases.

Pagājušajā gadā Latvijas U-20 izlase Eiropas čempionātā visai negaidīti iekļuva ceturtdaļfinālā un noslēgumā palika astotajā vietā.

Gatavojoties Eiropas čempionātam, vien divas dienas pirms treniņnometnes izlases galvenā trenera amatā tika apstiprināts Roberts Štelmahers, jo līdzšinējais treneris Agris Galvanovskis vairs nevarēja pildīt savus pienākumus. Latvijas U-20 izlase aizvadīja sešas pārbaudes spēles, kurās pa divām reizēm pārliecinoši pieveica Baltkrieviju un Igauniju, bet divreiz pārliecinoši zaudēja šajā vecuma grupā ļoti spēcīgajai Lietuvai.

Kā ziņots, dažādu iemeslu dēļ Latvijas U-20 izlases ierindā nav vairāku 1992.gadā dzimušo basketbolistu, kuri pirms diviem gadiem izcīnīja trešo vietu Eiropas U-18 čempionātā un pērn startēja pasaules U-19 čempionātā - Dāvis Bertāns un Kaspars Vecvagars iekļauts pieaugušo valstsvienības kandidātos, Edmunds Dukulis un Aleksejs Rostovs devušies mācīties uz ASV, bet Renārs Magone ārstē savainojumu.

Latvijas U-20 izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā:

Dāvis Čoders, Mārcis Vītols, Artūrs Brēmers, Artūrs Bricis, Andris Misters, Klāvs Strazdiņš, Jānis Timma, Jānis Bērziņš, Ojārs Siliņš, Arnolds Helmanis, Artūrs Vītiņš, Elvis Saulītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!