Foto: F64
Latvijas U-20 vīriešu basketbola valstsvienība, gatavojoties Eiropas čempionātam, otrdien Tallinā sīvā cīņā atkārtoti piekāpās Igaunijas studentu izlasei.

Pārbaudes spēlē Latvijas jauniešu izlase piekāpās ar 68:71 (19:12, 17:20, 20:19, 12:20).

Šoreiz vēl pusotru minūti pirms pamatlaika beigām pēc diviem Dāvja Geka punktiem Latvija, kas vadībā atradās lielāko daļu mača, izvirzījās priekšā ar 68:66, bet atlikušajā laikā piecus punktus guva tikai pretinieki.

Latvijas izlasē pa 14 punktiem guva Ivars Rihards Žvīgurs un Rolands Šmits, kuriem arī attiecīgi sešas un astoņas bumbas zem groziem, bet ar 13 punktiem piebalsoja Geks.

Kā zināms, pirmajā mačā pirmdien Latvija piekāpās ar 74:76, izšķirošo grozu ielaižot divas sekundes pirms pamatlaika beigām.

Gatavošanās cikla noslēgumā Arņa Vecvagara trenētā Latvijas jaunatnes izlase piektdien Lietuvā tiksies ar vietējo U-20 komandu.

Tikmēr Igaunijas studentu izlase tagad noslēgusi gatavošanos Dienvidkorejā gaidāmajai pasaules Universiādei.

Kā ziņots, pirmajā pārbaudes spēlē Latvija ar 46:76 kapitulēja Lietuvas studentu izlasei, bet pēc tam ar 50:63 piekāpās arī vienaudžiem no Lietuvas. Savukārt pagājušajā nedēļas nogalē U-20 izlase ar 95:43 sagrāva Gruzijas vienaudžus.

Eiropas čempionāts basketbolā U-20 vīriešu izlasēm no 7. līdz 19.jūlijam norisināsies Itālijas pilsētā Linjano, Latvijas pretinieki grupu turnīrā būs Serbijas, Grieķijas, Bulgārijas un Izraēlas basketbolisti. Trīs labākās komandas turpinās cīņu par medaļām, divas pārējās cīnīsies par vietas saglabāšanu A līgā.

Tā kā nākamajā gadā U-20 čempionāta dalībnieku skaits atkal tiks samazināts no 20 līdz 16, vietu labāko sabiedrībā zaudēs uzreiz septiņas komandas.

Latvijas izlases kandidātu sarakstā sākotnēji bija arī Kristaps Porziņģis, tomēr viņš pēc izvēlēšanās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā nevar palīdzēt valstsvienībai. Tāpat traumas dēļ Latvijas U-20 izlasei nepalīdz Anžejs Pasečniks, bet sastāvā, neskatoties uz ziemas sākumā veiktu pleca operāciju, ir Rinalds Mālmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!