Foto: DELFI
Latvijas U-20 izlases basketbolistes, kuras Bulgārijā piedalās Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrā, svētdien no rīta viesnīcā apzagtas, apstiprināja izlases menedžeris un treneris Armands Misus.

Basketbolistēm nozagti desmit pāri sporta apavu, kā arī divi iesildīšanās krekli, kas bija izlikti viesnīcas pirmā stāva balkonos.

"Meitenes no rīta pamodās un uz desmit līdz piecpadsmit minūtēm izgāja no viesnīcas. Zagšana notikusi šajā laikā," stāstīja Misus. Uz notikuma vietu izsaukta policija, un par notikušo sastādīts attiecīgs protokols un iesniegts ziņojums.

Viesnīcas administrācija pēc šī gadījuma basketbolistēm samainījusi numuriņus uz augstākiem stāviem.

"Divām basketbolistēm nozagti abi sporta apavu pāri - viņas vai nu aizņemsies apavus no citām komandas spēlētājām vai, ja galīgi nederēs, sagādāsim jaunus Varnā," piebilda Misus.

Tāpat izlases menedžeris atklāja, ka līdzīga apzagšana piemeklējusi arī Rumānijas valstsvienību.

Kā ziņots, Latvijas U-20 basketbola izlase sestdien cieta neveiksmi arī Eiropas čempionāta B divīzijas otrajā mačā, kurā ar rezultātu 65:70 piekāpās Beļģijas vienaudzēm. Ceturtdien zaudējums ar 59:67 jau tika piedzīvots pret Čehiju.

Bez uzvarām pašlaik turnīrā cīnās vēl tikai Lielbritānijas un Rumānijas izlases. Čempionāta turpinājumā latvietes pirmdien spēkosies tieši ar Rumāniju.

Pērn Latvijas U-20 izlase Eiropas čempionāta A divīzijā palika vien 15.vietā, tāpēc šovasar tai jācīnās par trim ceļazīmēm uz spēcīgāko komandu grupu. Pirms tam 2005., 2009. un 2010.gadā Latvijas izlase šajā vecuma grupā tika pie Eiropas čempionāta bronzas godalgām.

Šosezon Eiropas U-20 čempionāta B divīzijā cīnās deviņas komandas - Čehija, Beļģija, Lielbritānija, Izraēla, Rumānija, Portugāle, Maķedonija, Bulgārija un Latvija -, kas līdz 14.jūlijam aizvadīs viena apļa turnīru.

Latvijas izlases sastāvs Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrā:

Asnāte Fomina (RTU/"Merks"), Kate Krēsliņa ("Kolibri"/"47.vsk."), Ilze Jākobsone, Ance Aizsila, Renāte Reine, Paula Tomsone, Guna Lagzdiņa (visas - "TTT Rīga"), Kate Aizsila, Paula Langina, Liene Stalidzāne, Vineta Bīriņa (visas - "TTT Juniores") un Sabīne Dukāte (Mariampoles "Sūduva", Lietuva).

Izlases galvenais treneris ir Aivars Vīnbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!