Foto: AFI
Latvijas vīriešu basketbola izlase 2011.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra ceturtajā spēlē sestdien savā laukumā ar rezultātu 87:67 (29:16, 25:10, 17:21, 16:20) uzvarēja Somijas valstsvienību.

Foto galerija

Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 26 gūtajiem punktiem bija Ingus Bankevics, Rihards Kuksiks guva 15 punktus, bet Ronalds Zaķis izcēlās ar 12 punktiem.

Latvijas komanda izšķirošo pārsvaru ieguva pirmās ceturtdaļas beigās, kad veica izrāvienu 19:1 un no pāris punktu vadības ieguva 15 punktu pārsvaru (25:10). Otrajā puslaikā iniciatīva piederēja Somijas izlasei, tomēr Latvijas panākums ne mirkli netika apdraudēts.

A apakšgrupas kopvērtējumā Latvijas izlase pēc šī mača ar divām uzvarām divos mačos pakāpās uz otro vietu. Divas uzvaras, bet trīs mačos, ir arī Izraēlai, bet pirmajā vietā atrodas Melnkalne, kas uzvarējusi visās trijās spēlēs. Savukārt pa vienam panākumam ir Itālijai un Somijai.

Vēl vienā A grupas spēlē sestdien Izraēlas izlase savā laukumā tiksies ar Melnkalni.

Kā ziņots, pirmajā spēlē Latvijas izlase ar 66:96 izbraukumā kapitulēja Melnkalnes valstsvienībai, otrajā mačā savā laukumā ar 69:68 uzvarēja Itālijas valstsvienību, bet trešajā spēlē ar 88:110 viesos piekāpās Izraēlai.

Pēc divu apļu turnīra Eiropas čempionāta finālturnīram automātiski kvalificēsies visu trīs kvalifikācijas grupu uzvarētāji un divas labākās otrās vietas ieguvējas, bet vēl viena ceļazīme tiks noskaidrota speciālā kvalifikācijas turnīrā neilgi pirms finālturnīra sākuma.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs spēlei ar Somiju: Jānis Strēlnieks, Rinalds Sirsniņš, Edgars Jeromanovs, Dairis Bertāns, Mareks Jurevičus, Ingus Bankevics, Rihards Kuksiks, Andrejs Šeļakovs, Kaspars Bērziņš, Ronalds Zaķis, Rolands Freimanis, Raitis Grafs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!