Foto: F64
Latvijas Basketbola savienība (LBS) neturpinās sadarbību ar bijušā galvenā trenera Ķēstuta Kemzuras palīgiem Igoru Miglinieku un Edmundu Valieko, kā arī ar izlases direktoru Edgaru Buļu, intervijā laikrakstam "Diena" norāda LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

Vienīgais no treneru korpusa, ar ko turpinās sadarboties LBS, ir fiziskās sagatavotības treneris Viktors Lācis.

Atgādinām, ka līdzšinējam valstsvienības galvenajam trenerim Kemzuram līgums beidzās pēc Eiropas čempionāta finālturnīra. Lietuviešu speciālistam tika dots laiks līdz 15.oktobrim izlemt, vai viņš vēlas turpināt darbu valstsvienībā. Tomēr Kemzura nepieņēma LBS piedāvājumu, tādējādi Latvijas izlasei atkal būs jauns treneris.

Tā kā Kemzura nepiekrita palikt, tad saskaņā ar LBS valdē iepriekš nolemto, galvenā trenera amats tiks piedāvāts Latvijas trenerim. Nacionālās vīriešu basketbola valstsvienības galvenā trenera amata kandidāti tiks noteikti 3.novembrī paredzētajā LBS valdes sēdē.

"Pagaidām nekādi uzvārdi vēl nav nosaukti. Izskatās, ka kandidātu loks varētu sastāvēt no trim cilvēkiem. Potenciālie izlases galvenā trenera kandidāti tiks uzrunāti individuāli. Pieteikšanās šim amatam netiek plānota," saka Šneps.

LBS ģenerālsekretārs arī piebilda, ka lēmuma pieņemšanā tiks ņemts vērā arī LBS Treneru padomes viedoklis. Šobrīd Treneru padomē no vīriešu treneriem ietilpst Agris Galvanovskis, Guntis Endzels, Varis Krūmiņš un Valdis Valters, bet no sieviešu treneriem - Ainars Zvirgzdiņš un Ainārs Čukste.

Šneps arī neatklāj, kad varētu kļūt zināms izlases treneris, bet līgums ar nākamo treneri, visticamāk, tiks slēgts līdz nākamā Eiropas čempionāta cikla beigām. LBS ģenerālsekretārs gan norādīja, ka līgums tiks slēgts uz diviem gadiem, tādējādi ļaujot noprast, ka nepieļauj Latvijas izlases nekvalificēšanos finālturnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!