Foto: Publicitātes foto
Piektdien, 12. septembrī, ar divām spēlēm noslēdzās grupu turnīra cīņas Liepājas Olimpiskā centra organizētajā "LOC CUP 2014" izcīņā basketbolā. Pirmajā spēlē BK "Jēkabpils" ne bez problēmām pārspēja Krievijas studentu izlasi, bet otrajā mačā mājinieki "Liepāja/Triobet" basketbolisti sakāva Igaunijas vicečempionus "TU/Rock", tādējādi pirmo reizi iekļūstot LOC kausa finālā.

"LOC CUP" trešā diena sākās ar B grupas spēli starp krievu "MSAPE" un latviešu BK "Jēkabpils" komandām. Lai arī dienu iepriekš krievu studenti bez īpašām ierunām ar 40 punktu starpību atzina BK 'Ventspils" pārākumu, šoreiz mačs pret Latvijas bronzas ieguvējiem aizritēja daudz līdzīgāk. Jau no pirmajām minūtēm laukumā ritēja bezkompromisa cīņa un tā tas turpinājās līdz ceturtās ceturtdaļas sākumam, kurš iesākās pie neizšķirta rezultāta (58:58). Pēdējās 10 minūtēs savu pārsvaru jēkabpiliešiem tomēr izdevās realizēt un beigu beigās tika izcīnīta uzvara ar rezultātu 92:86, tādējādi izcīnot 2.vietu B grupā un tiesības spēlēt sestdien "bronzas" spēlē par 3.vietu.

Uzvarētājiem rezultatīvākais jau otro spēli pēc kārtas bija Divains Teilorsr, kurš šoreiz izcēlās ar 22 gūtajiem punktiem. Savukārt 16 punkti Rinaldam Sirsniņam un 15 punkti Pāvela Veselova kontā. Savukārt "MSAPE" vienību no zaudējuma neglāba arī Staņislava Krajnova 30 gūtie punkti.

Dienas otrajā spēlē un tajā pašā laikā arī grupu turnīra pēdējā spēlē savā starpā tikās A grupas līdervienības – "Tartu University/Rock" no Igaunijas un pašmāju "Liepāja/Triobet" basketbolisti. Tieši šāds pats scenārijs aizritēja LOC CUP izcīņā pirms gada, kur pārāki bija igauņu basketbolisti, tādējādi izcīnot vietu finālā. Taču šoreiz scenārijs bija pilnīgi pretējs – par prieku pašmāju komandas atbalstītājiem liepājnieki jau no mača pirmajām minūtēm izvirzījās vadībā un droši kontrolēja mača gaitu. Sākoties pēdējām 10 minūtēm laukuma saimnieku pārsvars uz tablo vēstīja 15 punktu pārsvaru (51:36), taču pēdējās 10 minūtēs tika noņemtas pēdējās šaubas par šī mača uzvarētājiem un liepājnieki savu pārsvaru palielināja līdz pat 28 (!) punktiem, tādējādi galarezultātā triumfējot ar 77:49!

Liepājas komandas rindās labākie ar 15 gūtajiem punktiem bija Mareks Jurevičus un Lauris Blaus, bet ar 14 punktiem izcēlās Jānis Antrops un Dveins Džonsons. Savukārt Tartu rindās ar 11 punktiem izcēlās Karolis Petrukonis.

Pēc šīm spēlēm noskaidrojās arī galējais vietu sadalījums A un B grupā. Tā noskaidrojās, ka sestdien pulksten 11:00 par 5. - 6. vietu turnīrā spēkosies abu grupu pēdējo vietu īpašnieki – "Dnipro" no Ukrainas un "MSAPE" no Krievijas. Pulksten 13:15 norisināsies spēle par 3. - 4. vietu starp "TU/Rock" vienību no Igaunijas un BK "Jēkabpils" komandām, bet pulksten 15:30 fināla mačā laukumā dosies Latvijas pārstāvji – BK "Ventspils" un "Liepāja/Triobet".

A grupa
"Liepāja/Triobet" (Latvija)
BC "Dnipro" (Ukraina)
"TU/Rock" (Igaunija)

B grupa
BK "Ventspils" (Latvija)
"MSAPE" (Krievija)
BK "Jēkabpils" (Latvija)

"LOC CUP 2014" spēļu rezultāti (12.septembris):
"MSAPE" (Krievija) – BK "Jēkabpils" 86:92 (12:16, 24:23, 22:19, 28:34)
"Liepāja/Triobet" – "TU/Rock" (Igaunija) 77:49 (22:18, 14:5, 15:13, 26:13)

Spēļu kalendārs (13.septembris):
11:00 BC "Dnipro" (Ukraina) – "MSAPE" (Krievija) Spēle par 5.-6.vietu
13:15 "TU/Rock" (Igaunija) – BK "Jēkabpils" (Latvija) Spēle par 3.-4.vietu
15:30 "Liepāja/Triobet" – BK "Ventspils" Spēle par 1.-2.vietu
17:15 Apbalvošanas ceremonija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!