"Liepāja"/"Triobet" basketbolisti trešdien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē viesos ar 93:58 (21:12, 26:10, 21:17, 25:19) sagrāva robežpilsētu komandu "Valka"/"Valga".

Uzvarētājiem Malkolms Grifins guva 26 punktus, izdarot arī sešas rezultatīvas piespēles, bet Latīfs Makmalans, Artjoms Butjankovs un Dāvis Rozītis pievienoja pa 14 punktiem katrs, piedevām Rozītis izcīnīja arī 11 atlēkušās bumbas.

Tikmēr "Valka"/"Valga" komandā Rains Rādiks iemeta 19, bet Sandis Silavs 12 punktus.

Liepājniekiem jau no pirmajām minūtēm piederēja pārsvars, bet pēc puslaika viņi bija vadībā ar 47:22, turpinājumā pārsvaru tikai palielinot un svinot graujošu uzvaru.

Valkas un Valgas apvienotā komanda aktīvāk LBL ietvaros spēlēja sezonas sākumā, bet tagad šajā turnīrā aizvada vien divas spēles mēnesī. Iepriekšējās divās no trim LBL spēlēm komanda izcīnīja uzvaras, pārspējot "Barons kvartāls" un "Ogre"/"Kumho Tyre" vienības. Komanda paralēli sacenšas arī Igaunijas čempionātā, kur ar pieciem panākumiem 13 mačos ieņem sesto vietu kopvērtējumā.

Pagājušajā sezonā liepājnieki bija ļoti tuvu LBL bronzas medaļām, bet šosezon Agra Galvanovska vadībā spēlē daudz nesekmīgāk. Tomēr iepriekšējā spēlē komanda svētdien ar 83:74 uzvarēja kopvērtējumā augstāk esošos "Barons kvartāls" spēlētājus.

LBL kopvērtējuma līdere ar astoņām uzvarām astoņās spēlēs ir "VEF Rīga", bet "Ventspils" 13 mačos tikusi pie 12 panākumiem. Trešajā vietā ar astoņām uzvarām 15 spēlēs joprojām turas "Jūrmala"/"Fēnikss" vienība, bet tai seko divas komandas ar 50% uzvaru un zaudējumu bilanci - "Jēkabpilij" ir sešas uzvaras 12 spēlēs, bet pērnās sezonas čempione "Valmiera"/ORDO guvusi septiņus panākumus 14 cīņās.

Aiz tām ar sešām uzvarām 13 mačos ir "Barons kvartāls", bet "Liepāja"/"Triobet" komandai sešas uzvaras 14 cīņās dod septīto pozīciju. Tālāk ar 33,3% uzvarētu spēļu ir "Valka"/"Valga" un "Ogre"/"Kumho Tyre". Robežpilsētu komanda guvusi trīs uzvaras deviņos mačos, bet Ogres vienībai ir četras uzvaras 12 mačos, bet turnīra tabulu ar divām uzvarām 14 spēlēs noslēdz "Latvijas Universitāte".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!