Foto: Publicitātes attēli

Sarežģītu uzvaru Baltijas Basketbola (BBL) regulārā čempionāta cīņā otrdien viesos izcīnīja sezonu sekmīgi iesākušais Latvijas klubs "Liepāja/Triobet", kas ar rezultātu 76:72 (21:18, 20:22, 26:18, 9:14) pieveica Igaunijas vienību Raplas "TYCO", ko pārstāv turnīra oktobra vērtīgākais basketbolists latvietis Kristers Zeidaks.

"Liepāja/Triobet" uzvarēja pirmo ceturtdaļu ar 21:18, trīs ar pusi minūtes pirms beigām panākot pat astoņu punktu pārsvaru, taču "TYCO" basketbolisti pusminūti pirms ceturtdaļas beigām atspēlēja deficītu un panāca divu punktu vadību. Pēdējās sekundēs liepājnieki guva piecus bezatbildes punktus, iesākot otro ceturtdaļu ar trīs punktu pārsvaru. Arī šajā ceturtdaļā ritēja līdzīga cīņa, "Liepāja/Triobet" basketbolistiem panākot pat deviņu punktu pārsvaru, taču līdzīgi kā pirmajā ceturksnī mājinieki atspēlējās, panākot minimālu deficītu 40:41, bet 15 punktus 20 minūšu laikā liepājnieku sastāvā jau bija guvis Gints Antrops.

Otrā puslaika pirmajā pusē ritēja līdzīga cīņa, taču trešās ceturtdaļas otrajā noslēgumā Antrops guva vairākus punktus pēc kārtas, panākot jau 67:58. Mazrezultatīvajā noslēdzošajā ceturtdaļā viesi guva tikai deviņus punktus, taču "TYCO" komandai ar to bija par maz, lai uzvarētu spēlē.

Antrops uzvarētāju labā guva 21 punktu, bet pie 14 punktiem tika Lauris Blaus. Mājiniekiem rezultatīvākais ar 16 punktiem bija igauņu basketbolists Raits-Rīvo Lāne, bet Zeidaks pievienoja 12 punktus.

Ar divām uzvarām tikpat mačos "Liepāja/Triobet" tagad C apakšgrupā dala pirmo vietu ar Lietuvas komandu Utenas "Juventus", bet "TYCO" kontā ir trīs uzvaras un divi zaudējumi, kas dod grupas trešo vietu.

Citā mačā otrdien pie sava pirmā zaudējuma šajā sezonā tika "Valmiera", kas izbraukumā ar 85:96 (19:26, 16:27, 23:27, 27:16) piekāpās Lietuvas klubam Panevēžas "Lietkabelis".

Pēc pirmajām trim ceturtdaļām valmierieši bija iedzinējos ar 22 punktu deficītu. Kaut pēdējās desmit minūtēs viņi pusi atspēlēja, ar to bija par maz, lai paglābtos no pirmā zaudējuma BBL turnīrā.

"Valmieras" rindās pa 14 punktiem guva Mārcis Vītols un Kārlis Apsītis, "Lietkabelis" rindās 24 punktus guva pieredzējušais Daiņus Šalenga, bet 19 punktus un septiņas atlēkušās bumbas pievienoja kādreiz Latvijas vienībā "VEF Rīga" spēlējušais krievu centra uzbrucējs Ivans Ņeļubovs.

Neskatoties uz piedzīvoto neveiksmi, ar trim uzvarām četrās spēlēs "Valmiera" saglabājusi pirmo vietu B apakšgrupā, bet "Lietkabelis" vienība ar trīs uzvarām un diviem zaudējumiem atkritusi uz ceturto pozīciju.

Šajā grupā spēkojas arī Latvijas klubs "Jēkabpils", kā kontā pašlaik ir divas uzvaras trīs spēlēs un trešā vieta.

Sacensībās šosezon piedalās 22 klubi no piecām valstīm, turnīrā debitējot arī Krievijas vienībai Maskavas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!