Foto: DELFI
Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) piesaistījusi Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) programmas "Olimpiskā solidaritāte" finansējumu 100 000 ASV dolāru (57 320 latu) apmērā Latvijas nacionālajai sieviešu basketbola valstsvienībai, aģentūru LETA otrdien informēja LOK sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Āķe-Vīksne.

Finansiālais atbalsts basketbola izlasei paredzēts, lai sagatavotos un piedalītos šā gada kvalifikācijas turnīrā iekļūšanai 2011.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas notiks Polijā. Iekļūšana Eiropas čempionāta finālturnīrā pavērs Latvijas valstsvienībai iespēju turpināt cīņu par piedalīšanos 2012.gada vasaras Olimpiādē Londonā.

Svinīgā sadarbības līguma parakstīšana par finansējuma piešķiršanu notiks ceturtdien plkst.14 LOK telpās Rīgā.

Pasākumā piedalīsies LOK prezidents Aldons Vrubļevskis, Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps, sieviešu valstsvienības otrais treneris Aigars Nerips un valstsvienības spēlētāja Gunta Baško.

SOK programma "Olimpiskā solidaritāte" sāka darboties 1981.gadā pēc toreizējā SOK prezidenta Huana Antonio Samaranča iniciatīvas, lai veicinātu olimpiskās kustības un sporta attīstību pasaulē, solidāri sniedzot finansiālo atbalstu valstīm, kam tā ir nepieciešama.

Programmas uzdevums ir sekmēt nacionālo olimpisko komiteju sadarbību ar SOK, nodrošinot izglītošanās, kā arī sportiskās un profesionālās pilnveidošanās iespējas treneriem, sportistiem un sporta vadības personālam līdzdalībai olimpiskajā kustībā.

"Olimpiskās solidaritātes" finanses veido olimpisko spēļu ienākumi, TV translāciju tiesību pārdošana un SOK sponsoru finansējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!