Foto: DELFI
Trešdien "Nordea" Basketbola līgā (NBL) sievietēm pie panākuma tika "Latvijas Universitāte" basketbolistes, kas izbraukumā ar 70:59 (19:14, 25:16, 12:15, 14:14) pārspēja "Vega 1"/"Liepāja" vienību.

Uzvarētāju rindās ar 20 punktiem izcēlās Anete Vorma, bet par vienu mazāk guva Eva Pavlovska, kuras kontā ar astoņas bumbas zem groziem.

Tikmēr liepājnieču sastāvā labākā bija amerikāņu centra spēlētāja Aleksandra Stelfoksa, kuras rēķinā 20 punkti un 12 atlēkušās bumbas.

Pērnās sezonas Latvijas trešajam spēcīgākajām klubam no Liepājas pašlaik vēl nevar palīdzēt Latvijas izlases basketboliste Sabīne Niedola. Viņa maijā Latvijas izlases pārbaudes spēlē guva ceļgala krustenisko saišu traumu, bet laukumā atgriezties varētu novembrī.

Šobrīd vislabāk čempionātā veicas tieši "Vega 1"/"Liepāja" un LU komandām, kas divās spēlēs tikušas pie trim punktiem un ieņem dalītu trešo vietu kopvērtējumā. Savukārt pie uzvaras vienīgajā spēlē un diviem punktiem līdz šim tikušas čempionvienība "Cēsis", "TTT Rīga" un RSU/"Merks".

Šosezon Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta pamatturnīrā piedalās astoņas komandas no Latvijas un piecas no Igaunijas. Vienības līdz Jaungadam izspēlēs vienu apli, bet pēc tā komandas sadalīsies divās grupās (1.-6. un 7.-13.).

Otrajā posmā katras grupas ietvaros tiks izspēlēti divi apļi (punkti tiek skaitīti no jauna). Trešajā posmā notiks divas izslēgšanas spēļu sērijas starp 5.-8. un 6.-7.vietas ieguvējiem, savukārt "Nordea" Basketbola līgas čempionātu noslēgs sešu labāko komandu finālturnīrs. Pēc tam Latvijas četras labākās komandas izslēgšanas turnīrā sadalīs valsts čempionāta medaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!