Foto: Publicitātes attēli
"Latvijas Universitātes" basketbolisti svētdien "Aldaris" Latvijas basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta pēdējā spēlē ar 81:64 savā laukumā apspēlēja BK "Jēkabpils" komandu.

LU komandas rindās 12 punktus guva Zintis Plivda, 11 punktus iemeta Armands Ginters. Rezultatīvākais BK "Jēkabpils" rindās - Mikus Sokolovs ar 16 punktiem komandas labā, kā arī leģionārs Kamerons Randls - 13 punkti.

Šis mačs abām komandām vairs neko neizšķīra, jo pretinieku komanda jau pirms aizvadītā mača palika aiz LBL regulārā turnīra sešinieka strīpas (astotā vieta) un neturpina cīņu ceturtdaļfinālā, savukārt jēkabpilieši - pārliecinoši ceturtajā vietā.

Spēles pirmajās minūtēs BK "Jēkabpils" izvirzījās vadībā ar 7:2, atstājot mājiniekus iedzinējos visu pirmo ceturksni, taču tā beigās pretinieki izdarīja 6 punktu izrāvienu, kas samazināja starpību līdz diviem punktiem (17:15). Otrās ceturtdaļas sākumā studenti izlīdzināja rezultātu (17:17), un līdz puslaika beigām cīņa aizritēja līdzvērtīga. Tomēr pēc pretinieku veiksmīgi realizēta tālmetiena un rezultatīviem soda metieniem pirmais puslaiks jēkabpiliešiem noslēdzās ar četru punktu deficītu (33:37).

Otrajā puslaikā LU komanda turpināja stiprināt vadošo pozīciju, jēkabpiliešus turot drošā attālumā. Trešās ceturtdaļas sākumā pretinieki izdarīja izrāvienu, sasniedzot 11 punktu pārākumu (38:49), ko ceturkšņa vidū "lūšiem" izdevās samazināt līdz mīnus četriem punktiem (51:55). Līdz spēles noslēgumam mājinieku komanda veiksmīgi izmantoja jēkabpiliešu iztrūkumu sastāvā un neatslābinoties uzkrāja punktus noslēdzošajā regulārā turnīra mačā. Pēdējās 10 spēles minūtēs BK "Jēkabpils" komandā zem groza aktīvi darbojās Randls un Sokolovs, taču studentu panāktais punktu pārsvars spēlē jau bija pārsniedzis 10 punktu atzīmi un atlikušais laiks cīņā - nepielūdzams. Noskanot spēles noslēguma svilpei, rezultāts uz tablo - 64:81 studentu labā.

Spēli pret "Latvijas Universitātis" jēkabpilieši aizvadīja bez pamatsastāva vīriem - Rinalda Sirsniņa, Mihala Hlebovicka un Troja Bārnisa.

"Manā karjerā pirmo reizi ir tik neprofesionāli uztaisīts spēļu kalendārs, negaidīju, ka tas var notikt Latvijā! Vēlu vakarā ir spēle, mājās iebraucam pa nakti un nav normālas dienas sagatavoties nākamajai spēlei. Mums bija kaut kas jādara, jāsaaudzē komanda. Bija jālaiž spēlē gan Leja, gan Arnītis, lai puiši nenogurst, tā mēs viennozīmīgi būtu uzvarējuši. Jauniešiem tā bija laba pieredze. Mums ir svarīgi, lai Sirsniņš, Bārniss un Hlebovickis ir atpūtušies un gatavi spēlēt. Viņi nevar spēlēt noguruši, tāpēc šāds taktisks solis bija izdarīts šajā spēlē," spēli komentēja BK "Jēkabpils" galvenais treneris Igors Miglinieks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!