Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Par marta labāko Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlētāju ir atzīts "VEF Rīga" saspēles vadītājs Dairis Bertāns, vēsta LBL mājas lapa.

Bertāns martā komandai palīdzēja uzvarēt četrās LBL spēlēs no piecām, vidēji laukumā pavadīdams 29 minūtes, gūdams 11,8 punktus, izdarīdams 3,8 rezultatīvas piespēles un pārķerdams divas bumbas (vidējais lietderības koeficients – 11,8). LBL klubu treneri balvai nominēja vairākus vefiešus, bet visvairāk balsu savāca tieši Bertāns.

Par jauno "VEF Rīga" treneri Ramūnu Butautu, kurš komandu pārņēma marta vidū, Bertāns teic - treniņi tagad esot īsāki, bet intensīvāki. "Jauna trenera atnākšana vienmēr komandu paceļ spārnos," saka basketbolists. "Bet vispār jau pārmaiņas nav nemaz tik lielas, dodamies uz priekšu pa "iebrauktām sliedēm". Pie Butauta treniņi ir tikpat grūti, cik pie Kurtinaiša. Mazliet īsāki, bet intensīvāki. Toties tagad ir brīvdienas pēc spēlēm."

Saspēles vadītājs kopā ar pārējo komandu jaunā trenera Ramūna Butauta vadībā šobrīd īpaši gatavojas Baltijas Basketbola līgas (BBL) finālturnīram pret "Lietuvos rytas", taču arī par pretiniekiem LBL "play-off" - BK "Zemgale" netiek aizmirsts. "Jau būs divas nedēļas, kā strādājam pie aizsardzības un uzbrukuma variantiem tieši pret "Lietuvos rytas"," stāsta Bertāns. "Komandā ir laba gaisotne, visi esam veseli. Savukārt Lietuvos rytas pēdējā laikā nav izskatījies ļoti pārliecinoši. Es pat teiktu: ja ne tagad, kad tad? Noskaņojums ir apņēmīgs. Man pašam iepriekš ar Viļņas komandu bijušas individuāli veiksmīgas spēles, tagad vajadzētu uzvarēt. Katrā ziņā nebūs tā, ka lietuviešiem būs liels pārsvars un uzvarētājs būs skaidrs jau ilgu laiku pirms spēles beigām."

"Jāpieliek lielas pūles, lai saņemtos ikdienas mačiem, ja visas domas jau grozās ap Baltijas "Final 4". Bet paviršību arī nevaram atļauties, jo "Zemgale" jau pierādījusi, ka ir bīstams pretinieks. Tā ir katra spēlētāja atbildība," atzīst marta labākais basketbolists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!