Dairis Bertāns aizvadītajā mačā nospēlēja fantastiski, pēc Latvijas Basketbola līgas (LBL) 20.sezonas atklāšanas spēles sestdien izteicās "VEF Juniors" komandas galvenais treneris Nikolajs Mazurs.

Foto galerija

Kā ziņots, aizvadītajā mačā "VEF Juniors" komanda, kas bija papildināta ar dažiem spēlētājiem no "VEF Rīga" vienības, ar rezultātu 76:66 (23:24, 22:16, 17:18, 14:8) samērā negaidīti pieveica "Ventspils" vienību.

"Spēle bija grūta un arī pašam fiziski bija grūti. Veiksmīgi izdevās iekļauties "VEF Juniors" sastāvā," pēc mača izteicās "VEF Juniors" basketbolists Kaspars Bērziņš. "Bija vieglāk, jo no lielās komandas bijām vairāki spēlētāji. Tas varbūt deva papildus emocionālo grūdienu un tāpēc izdevās labi nospēlēt."

"Pie vienotas abu komandu sistēmas, protams, ir vieglāk spēlēt. Rītdienas spēle "Mastercard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas spēle ar "Šiauliai" vienību "VEF Rīga" komandai bija svarīgāka, tomēr, vienojoties ar ["VEF Rīga" galveno treneri Rimu] Kurtinaiti, izdevās trīs spēlētājus nosūtīt pie mums," izteicās "VEF Juniors" galvenais treneris Nikolajs Mazurs.

Kā ziņots, uzvarētājiem lielisku sniegumu nodemonstrēja Dairis Bertāns, kurš guva 27 punktus un izpildīja deviņas rezultatīvas piespēles, bet pa 16 punktiem guva Gatis Jahovičs un Kaspars Bērziņš, kuriem abiem arī pa astoņām atlēkušajām bumbām.

"Uzskatu, ka šajā mačā nospēlējām diezgan veiksmīgi, cīnoties gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Vislielākais prieks, protams, ir par Dairi Bertānu, kurš nospēlēja fantastiski," teica Mazurs. "Viņš ar katru maču spēlē arvien labāk un labāk. ļoti labi nospēlējām aizsardzībā, un šajā jautājumā sevišķi varētu uzsvērt Jahoviču. Apturējām "Ventspils" garo garu un varēja redzēt, ka viņiem pietrūkst Jāņa Strēlnieka. Bertāns šajā spēlē bija atslēgas cilvēks."

"Braucām uz šejieni pēc uzvaras, jo sezonas mērķis mums bija 28 uzvaras un nulle zaudējumu, bet izskatās, ka tas nepiepildīsies. Cīnījāmies katrā epizodē cik vien varam, tomēr pieļāvām daudz kļūdu un slikti izpildījām soda metienus," atzina "Ventspils" basketbolists Akselis Vairogs.

""VEF Rīga" komanda šodien bija labāka. Viņi arī vairāk gribēja uzvarēt nekā mēs. Mums ir ļoti labi spēlētāji, bet pagaidām vispār nav izveidojusies komanda," teica "Ventspils" galvenais treneris Alģirds Brazis. "Spēle no paša sākuma ritēja pilnīgā haosā no mūsu puses, uzbrukumā nespējām izdarīt normālus, brīvus metienus, jo pretinieki labi aizsargājās. Atkārtošos vēlreiz, ka mums jācenšas spēlēt kā komandai, nevis kā atsevišķiem, individuāliem spēlētājiem."

Kā ziņots, ventspilniekiem 15 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles bija Česteram Meisonam, bet 14 punktus guva Rašads Andersons.

"Beigās bija iespēja panākt pretiniekus, bet Inga Bankevica un Meisona metieni lidoja grozam garām. Tāds ir sports," atzina Brazis.

"Ventspils" komandai šajā mačā nepalīdzēja vienīgi Jānis Strēlnieks, kuram ir ceļgala trauma. Brazis atteicās prognozēt, kad viņš varētu doties laukumā.

Kā ziņots, pagājušās sezonas LBL čempionātā uzvarēja "Barons" komanda, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja "VEF Rīga" vienību, bet "Ventspils" sērijā par trešo vietu ar 3-0 pārspēja "Valmiera" komandu.

Bez "Barons", "VEF Juniors", "Ventspils" un "Valmiera" komandām nākamās sezonas LBL pirmās divīzijas turnīrā joprojām spēlēs arī "Liepājas lauvas" un Jelgavas "Zemgale" komandas, un tām klāt nāks arī aizvadītās sezonas LBL otrās divīzijas komandas "Turība" un "Latvijas Universitāte".

Regulārajā čempionātā tiks aizvadīti četri apļi, katrai komandai izspēlējot pa 28 spēlēm. Pēc tam sešas labākās vienības izslēgšanas turnīrā turpinās cīnīties par medaļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!