Foto: Publicitātes foto

Latvijas basketboliste Zenta Meļņika ceturtdien tika pie lieliska "double-double", jo guva 19 punktus un izcīnīja 16 atlēkušās bumbas, kas gan neglāba viņas pārstāvēto Zviedrijas klubu Ūmeo "Udominante" no zaudējuma FIBA Eirokausa pamatturnīrā pirmās kārtas spēlē.

"Udominante" komanda viesos ar 72:83 (16:20, 19:15, 19:20, 18:28) zaudēja Francijas klubam "Carolo Basket".

Meļņika, kurai šī ir pirmā sezona Ūmeo vienībā, spēlēja 33 minūtes un 25 sekundes, kuru laikā iemeta astoņus no desmit divpunktu metieniem un trīs no trim soda metieniem.

Viņa arī izcīnīja 11 atlēkušās bumbas pie sava groza un piecas pie pretinieku groza, kā arī izdarīja divas rezultatīvas piespēles, bloķēja divus metienus, pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja divas piezīmes, kas viņai deva izcilus 36 efektivitātes punktus.

Meļņika bija rezultatīvākā "Udominante" komandā, kamēr mājiniecēm 23 punktus guva Amela Budēra.

Meļņika pērn spēlēja "TTT Rīga" rindās, bet vasarā vienojās par līgumu ar Zviedrijas klubu.

Jau ziņots, ka trešdien FIBA Eirokausa jauno sezonu sāka arī "TTT Rīga", kas viesos ar 66:77 piekāpās Kristīnes Vītolas pārstāvētajai Turcijas komandai Stambulas "Galatasaray".

Tikmēr citā C apakšgrupas spēlē Latvijas basketboliste Elīna Babkina guva 17 punktus, taču tas neglāba Turcijas klubu Samsunas "Canik" no zaudējuma ar 70:89 pret Novosibirskas "Dinamo" no Krievijas.

E apakšgrupas spēlē Dita Rozenberga guva 11 punktus, bet viņas pārstāvētā Beļģijas komanda Namīras "Belfius" savā laukumā ar 43:64 zaudēja Raguzas "Virtus Eirene" no Itālijas.

Savukārt F apakšgrupā Anitas Teilānes pārstāvētais Vācijas klubs Kelternas "Rutronik Stars" ar 66:83 zaudēja Spānijas vienībai Žironas "Spar Citylift". Teilāne mačā guva četrus punktus.

FIBA Eirokausa pamatturnīrā 32 komandas ir sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu turnīra 1/16 finālā iekļūs katras grupas divas spēcīgākās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!