Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Kārlis Muižnieks uzskata, ka galvenais iemesls sagrāvē spēlē ar Lietuvu ir disciplīnas neievērošana otrajā puslaikā, vēsta laikraksts "Diena".
Kā ziņots, Latvijas basketbolisti trešdien pārbaudes spēlē Viļņā piedzīvoja sagrāvi, ar 92:112 zaudējot Eiropas čempionvienībai Lietuvai. Vēl pēc spēles pirmā puslaika ar 48:46 vadībā bija Latvija, taču tad pilnībā iniciatīvu pārņēma lietuvieši.

"Lietuviešu agresivitāte aizsardzībā zināmā mērā pārsteidza, pazuda pārliecība un saskaņotas spēles vietā bija daudz nesagatavotu metienu," neveiksmes cēloņus meklē Muižnieks. "Veiksmes lietuviešus spārnoja, bet mēs gribējām atspēlēties ar avantūrām. Pirms spēles īpaši runājām, ka pretinieku laukumā ar lietuviešiem skrieties nedrīkstam. Tomēr otrajā puslaikā disciplīna pajuka, un pelnīti tikām sodīti."

Latvijas izlase spēli ar Lietuvu aizvadīja, turpinot gatavošanos Eiropas čempionāta finālturnīram. Latvijas vīriešu basketbola izlases pretinieki 2005.gada Eiropas čempionāta A divīzijas finālturnīrā D grupā būs Spānija, Serbija un Melnkalne, kā arī kvalifikācijas pēdējās kārtas uzvarētāji.

16.septembrī Latvija tiksies ar kvalifikācijas turnīra uzvarētāju, dienu vēlāk ar spāņiem, bet D apakšgrupas pēdējā mačā spēlēs ar mājinieci Serbiju un Melnkalni. Trīs labākās komandas turpinās cīņu par medaļām, bet pēdējās vietas ieguvējai finālturnīrs būs beidzies.

A grupā ielozēta Itālija, Vācija, Krievija un Ukraina, B grupā - Eiropas čempione Lietuva, Turcija, Horvātija un Bulgārija, bet C grupā - Grieķija, Francija, Slovēnija un Bosnija un Hercegovina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!