Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola izlasei pēc zaudējuma Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē pret Somiju cīņa par ceļazīmi uz finālturnīru sākas no nulles, uzskata valstsvienības galvenais treneris Aigars Nerips.

Kā ziņots, Latvijas izlase 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā sestdien izbraukumā ar rezultātu 62:65 (14:17, 23:17, 12:14, 13:17) zaudēja Somijas valstsvienībai.

Šis Latvijas izlasei bija pirmais zaudējums četrās kvalifikācijas turnīra spēlēs.

"Sākums bija spraigs. Somietes uz pirmo emociju rēķina izvirzījās vadībā, taču tādam pavērsienam bijām gatavi. Sakārtojām aizsardzību un otrajā ceturtdaļā panācām 32:22. Diemžēl tūlīt pēc tam ielaidām vairākus vieglus punktus un +7 vietā puslaiku pabeidzām tikai ar +3, ļaujot pretiniecēm noticēt, ka viņas var uzvarēt," Neripa teikto citē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

"Otrajā puslaikā bija spiediens uz groza apakšu, taču vairākas reizes neiemetām no brīvām pozīcijām. Komandas kapteinei Lienei Jansonei bija pārāk maz sekotāju. Aiju Putniņu no spēles izsita kājas savainojums - tikai Rīgā redzēsim, cik tas nopietni. Zanei Tamanei spēle nevedās. Varbūt pārturēju viņu laukumā. Anete Šteinberga iesaistījās labi un nospēlēja agresīvi, taču aizsardzībā viņai uzreiz iedeva piezīmi," atzina Nerips.

"Par darbību aizsardzībā ir pretenzijas pret vairākām spēlētājām. Ceru, ka savstarpējā konkurence dos efektu un nākamajā spēlē parādīsies varianti snieguma uzlabošanai," teica Nerips. "Pēc statistikas uzvarējām cīņā pie groziem, taču svarīgos brīžos somietes daudz punktu guva ar atkārtotiem metieniem. Ne tik daudz meistarības trūkuma, cik nepietiekamas pašatdeves dēļ. Vienkārši uzspēlējot, uzvarēt mēs nevaram. Vajadzīga maksimāla koncentrēšanās un pašatdeve."

"Varbūt vēl vairāk vajadzēja nodarboties ar dažādām motivēšanas lietām. Kaut gan runājām un atgādinājām, ka zaudējums Somijā krietni mazinās iepriekš izcīnīto uzvaru efektu. Tagad cīņa par ceļazīmi uz finālturnīru mums sākas tikpat kā no nulles. Tiesa, Somijā viegli neies ne grieķietēm, ne itālietēm. Paliek spēkā tas, ko runāju visu laiku - katra nākamā spēle mums būs vissvarīgākā," piebilda Latvijas izlases galvenais treneris.

Kā ziņots, kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē Latvijas izlase ar rezultātu 71:52 savā laukumā pieveica Itāliju, otrajā cīņā ar 95:60 izbraukumā sagrāva grupas pastarīti Luksemburgu, bet trešās kārtas mačā ar 63:46 savu skatītāju priekšā uzvarēja Grieķiju.

Ar trijām uzvarām četrās spēlēs Latvijas izlase pašlaik ir E grupas līdere.

Kvalifikācijas turnīrs ilgs līdz 11.jūlijam.

2013.gada Eiropas čempionāta finālturnīram, kas notiks Francijā, kvalificēsies grupas divas labākās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!