Foto: DELFI
Lai izcīnītu uzvaras, Latvijas sieviešu basketbola izlasei jāsamazina nepiespiesto kļūdu skaits un jāspēlē agresīvāk, pēc zaudējuma Lietuvas basketbolistēm teica Latvijas komandas galvenais treneris Aigars Nerips.

Atgādinām, ka trešdien Latvijas basketbolistes ar rezultātu 62:64 (20:30, 12:6, 18:15, 12:13) līdzīgā cīņā piekāpās Lietuvas valstsvienībai.

"Pirmā ceturtdaļa bija abpusēji ļoti, pat pārāk, rezultatīva – 20:30. Aizsardzībā bija dažas kļūdas perimetra spēlētājām, taču jāatzīst arī, ka lietuvietes meta ar ārkārtīgi augstu precizitāti. Pat pēc mūsu iekrišanas viņām vēl vajadzēja trāpīt grozā," portālā "basket.lv" citēts Nerips. "Arī mūsu uzbrukums pirmajā ceturtdaļā bija gana rezultatīvs, tomēr dažbrīd vēlēšanās uzņemties iniciatīvu aizēnoja taktisko loģiku. Pirmajā ceturtdaļā šādas problēmas atkārtojas, meklējam labākos risinājumus."


"Visā pārējā spēles laikā ielaidām tikpat, cik pirmajās 10 minūtēs – dažos aspektos šī bija mūsu labākā spēle aizsardzībā. Diemžēl par uzbrukumu to pašu never teikt. reizēm bija grūti tikt līdz sakarīgam metienam. Pārāk bieži situācijās, kad bumbu izdevās iespēlēt pretinieču soda laukumā, viens pret vienu neizdevās apspēlēt lietuviešu centrus," viņš turpināja. "Uzvarējām cīņā pie groziem (34-27), bija neliels pārsvars gandrīz visos spēles elementos, izņemot vienu – soda metienos mūsu precizitāte bija 15/23, pretiniecēm 26/27. Tas nozīmē, ka spēlētājas bija pietiekami agresīvas, taču neizmantoja pašu nopelnītās iespējas. Varbūt pārāk stipra bija spriedze – pēc trim zaudējumiem ļoti gribējās uzvarēt."

Tāpat treneris stāstīja, ka vairākas basketbolistes spēlējušas ar savainojumiem: "Liene Jansone šodien ar vienu roku noturēja savas pretspēlētājas aizsardzībā un izcīnīja 6 atlēkušās bumbas – viņas pienesums noteikti būs vēl lielāks. Sabīnei Niedolai parādījušās veselības problēmas, tāpēc viņas darbība nebija tik enerģiska, kā parasti. Spēlē labi iekļāvās Anete Horelika, diemžēl sadursme zem groza pašā galotnē viņa saņēma spēcīgu sitienu pa galvu. Vēl nav skaidrs, cik nopietnas būs sekas."

"Ceturtdien ar Spānijas komandu, iespējams, ļausim izspēlēties visām, ierobežojot laiku līderēm. Lielāks akcents uz rezultātu varētu būt pēdējā spēlē ar Zviedrijas komandu, kas šodien pret Spāniju bija vadībā lielu daļu spēles un piekāpās tikai ceturtajā ceturtdaļā (71:80). Zviedrijas izlases sastāvā ir nesenās Eiropas un pasaules jaunatnes čempionātu medaļnieces un meitenes ar Eirolīgas pieredzi. Ciets rieksts, kuru pārkost nebūs viegli. Bet arī mums spēles kvalitāte uzlabojas. Ja samazināsim nepiespiesto kļūdu skaitu un aukstasinīgāk nospēlēsim brīžos, kad ir iegūta iniciatīva un ir iespēja palielināt pārsvaru – būs arī uzvaras," uzsvēra Nerips.

Atgādinām, ka šīs vasaras pārbaudes spēļu ciklu Latvijas izlase sāka Lietuvas pilsētā Panevēžā, kad zaudēja Baltkrievijas izlasei (56:58; pēc vēl desmit papildus nospēlētajām minūtēm 69:74) un uzvarēja Lietuvas komandu (77:74), bet nedēļu vēlāk vienīgajā pārbaudes mačā savā laukumā ar 74:79 tika zaudēts Lietuvai.

Pēc tam Ungārijas pilsētā Šopronā Latvijas vienība tikās ar Slovākiju un Ungāriju, piedzīvojot divas neveiksmes attiecīgi ar 62:68 un 56:59.

Kā ziņots, no 12.jūnija līdz 11.jūlijam Latvijas komanda ar Itālijas, Grieķijas, Somijas un Luksemburgas izlasēm cīnīsies par divām ceļazīmēm uz 2013.gada Eiropas čempionāta finālturnīru, kas notiks Francijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!