Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Čikāgas "Bulls" franču centra spēlētājs Žoakima Noā piekritis slēgt četru gadu līgumu ar latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvēto Ņujorkas "Knicks", vēsta ESPN.

Darījumi nedrīkst tikt oficiāli noslēgti līdz pat 7.jūlijam, tomēr no piektdienas pusnakts komandas un brīvie aģenti drīkst panākt mutiskas vienošanās. Noā un "Knicks" prezidents Fils Džeksons tikās piektdien, un francūzis esot piekritis četru gadu līgumam par kopējo summu 72 miljoni ASV dolāru (67 miljoni eiro).

Pašlaik 31 gadu vecajam Noā šajā vasarā noslēdzas līgums ar "Bulls" vienību, turklāt jau bija sagaidāms, ka spēlētājs to nepagarinās, jo francūzis netic tālākai Čikāgas vienības attīstībai.

"Sapnis ir piepildījies," teikusi kāda basketbolistam pietuvināta persona.

Aizvadītajā nedēļā "Knicks" plašā maiņas darījumā ieguva nu jau bijušo "Bulls" saspēles vadītāju Deriku Rouzu, kurš publiski izteicies, ka vēlas Noā redzēt Ņujorkas vienībā.

Noā un "Knicks" ir abpusēji ieinteresēti darījumā, jo basketbolists dzīvo tieši Ņujorkā.

Pēc Robina Lopesa aizmainīšanas Rouza darījumā "Knicks" lūkojas pēc sākumsastāva centra spēlētāja. Tiesa, pēdējos pāris gados Noā sniegums piedzīvojis lejupslīdi, turklāt nupat aizvadītajā sezonā viņš pleca traumas dēļ aizvadīja tikai 29 mačus, kuru laikā vidēji iemeta 4,3 punktus un izcīnīja 8,8 atlēkušās bumbas.

Visveiksmīgākā sezonā Noā bija 2013./2014.gadā, kad viņš 80 mačos caurmērā izcēlās ar 12,6 punktiem un 11,3 atlēkušajām bumbām.

"Knicks" vienība aizvadītajā sezonā guva 32 panākumus 82 spēlēs un nekvalificējās izslēgšanas turnīram. Starpsezonā par Ņujorkas komandas jauno galveno treneri kļuva Džefs Hornačeks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!