Foto: AP/Scanpix

Par ULEB Eirolīgas čempioniem otro gadu pēc kārtas un trešo reizi kluba vēsturē svētdien Londonā kļuva "Olympiacos' basketbolisti, kas finālā atspēlēja 17 punktu deficītu un ar 100:88 (10:27, 27:14, 24:20, 39:27) pieveica "Real Madrid".

Tā ir pirmā reize kopš Telavivas "Maccabi" triumfa 2004. un 2005.gadā, kad kāda komanda divus gadus pēc kārtas izcīna titulu. Pirmo reizi par Eirolīgas čempioniem "Olympiacos" kļuva 1997.gadā.

"Real Madrid" fantastiski iesāka maču un jau pēc pirmās ceturtdaļas iekrāja ievērojamu pārsvaru 27:10. Jau otrajā ceturtdaļā spāņu klubs gandrīz visu savu pārsvaru izsēja, bet pēc trešās ceturtdaļas rezultāts bija līdzīgs 61:61. Neticami rezultatīvi komandas aizvadīja pēdējo ceturtdaļu (39:27), bet izšķirošo pārsvaru "Olympiacos" ieguva pēdējās ceturtdaļas vidū. Pēc Džejsī Kerola tālmetienu "Real Madrid" pietuvojās līdz 67:70, taču uzreiz "Olympiacos" veica izrāvienu un panāca 85:71.

Par finālturnīra vērtīgāko basketbolistu atzina Vasili Spanuli, kurš bija viens no galvenajiem uzvaras kaldinātājiem "Olympiacos" rindās. Grieķu basketbolists finālā pirmajā puslaikā nespēja gūt nevienu punktu, taču otrajā guva 22 punktus un palīdzēja savai komandai atkal iegūt trofeju. Vēl uzvarētājiem 20 punktus guva Eisijs Lovs. "Real Madrid" sastāvā rezultatīvākais ar 21 punktu bija Rudijs Fernandess, bet 17 punktus – Serhio Rodrigess.

ULEB Eirolīgas bronzas medaļas svētdien izcīnīja Maskavas CSKA, kas dramatiskā cīņā ar 74:73 pieveica "Barcelona Regal". Abas šīs komandas ļoti teicami aizvadīja Eirolīgas regulāro sezonu un bija galvenās favorītes uz vietu finālā, taču tā vietā vienības tikās "mazajā finālā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!