Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Orlando "Magic" turpmāk vadīs galvenais treneris Žaks Vons, apstiprinājis klubs.

Iepriekšējās divas sezonas 37 gadus vecais Vons pildīja galvenā trenera asistenta pienākumus Sanantonio "Spurs" komandā, bet galvenā trenera statusā šī viņam būs pirmā pieredze.

Kā spēlētājs Vons NBA pavadīja 12 sezonas. Jauno spēlētāju draftā viņu 1997.gadā ar kopējo 27.numuru izvēlējās Jūtas "Jazz" komanda.

2007.gadā kopā ar "Spurs" komandu Vons kļuva par NBA čempionu, bet karjeras laikā viņš 2002./2003.gada sezonā jau pabija "Magic" kluba sistēmā.

Maija beigās Orlando kluba vadība no galvenā trenera posteņa padzina Stenu van Gandiju, kurš ar komandu strādāja kopš 2007.gada.

Pagājušās sezonas regulāro čempionātu "Magic" noslēdza Austrumu konferences sestajā pozīcijā, taču pēc sava līdera Dvaita Hovarda izkrišanas no ierindas, kas saistīta ar basketbolista muguras savainojumu, tā arī neatguva savu spēles ritumu un izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā piekāpās Indiānas "Pacers" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!