Foto: Publicitātes foto

Basketbola klubs "Jēkabpils" šonedēļ pagarināja līgumu ar 24 gadus veco aizsargu Oskaru Virsi. Tas jau ir trešais līgums starpsezonā, ko ir noslēdzis Jēkabpils klubs, informē BK "Jēkabpils" preses dienests.

Oskars Virsis BK "Jēkabpils" sastāvā spēlē jau no kluba pirmsākumiem, viņš arī bija pirmais spēlētājs, kurš parakstīja sadarbības līgumu ar klubu. Pagājušajā sezonā BK "Jēkabpils" Latvijas Basketbola līgā izcīnīja trešo vietu un šī bija pirmā Oskara Virša medaļa viņa profesionālā basketbolista karjerā.

"Viņš nav tik redzama figūra laukumā. Jebkuram ir svarīga sava statistika un loma, bet viņš ir tas, kurš, pirmkārt, domā par komandu un izpilda neredzamos darbus, ko tikai treneris var redzēt. Viņš ir īsts cīnītājs un uz viņu var droši paļauties. Oskaram ir daudz īpašību, kas ir ļoti noderīgas laukumā," basketbolistu raksturoja BK "Jēkabpils" galvenais treneris Edmunds Valeiko.

"Liels prieks, ka vadība un treneri novērtēja manu darbu divu sezonu garumā," līguma pagarināšanu komentē Oskars. Ar otro sezonu BK "Jēkabpils" sastāvā Oskars ir apmierināts: "Aizgājušo sezonu vērtēju pozitīvi, mērķis – medaļa – tika sasniegts". Jautāts par turpmākās sezonas mērķiem, Jēkabpils aizsargs atzina, ka tie viennozīmīgi atkal būs par medaļas iegūšanu: "Nākamajā sezonā mērķis ir cīnīties par medaļu, tikai jau augstākā līmenī – par otro vai pirmo vietu".

Rūjienietis Latvijas Basketbola līgā pagājušajā sezonā aizvadīja 50 spēles, kur vidēji 22 minūtēs guva 6 punktus, izcīnīja 3 atlēkušās bumbas un atdeva 2 rezultatīvās piespēles. Savukārt Baltijas Basketbola līgā aizvadīja 12 spēles, kur vidēji 19 minūtēs spēlē guva 4 punktus, izcīnīja 3 atlēkušās bumbas, kā arī atdeva 2 rezultatīvas piespēles.

Tāpat šonedēļ BK "Jēkabpils" pagarināja līgumu ar uzbrucēju Pāvelu Veselovu, bet jūnija vidū noslēdza jaunu līgumu ar pieredzes bagāto basketbolistu Andreju Šeļakovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!