Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas ("FIBA Europe") aptaujā par aizvadītā gada labāko Eiropas jauno spēlētāju atzīta spāniete Alva Torrensa.

1,92 metrus garā basketboliste pagājušajā gadā savai valstsvienībai palīdzēja Latvijā notikušajā Eiropas čempionātā izcīnīt bronzas godalgas. Torrensa vidēji mačā guva 8,8 punktus un izcīnīja 4,7 atlēkušās bumbas.

Tāpat viņa Spānijas U-20 valstsvienībai Eiropas čempionātā savā vecuma grupā palīdzēja izcīnīt sudraba godalgas, kļūstot par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju un labāko rezultatīvo piespēļu izpildītāju.

Torrensa apsteidza zviedrieti Luīsi Halvarsoni un Jeļenu Milovanoviču no Serbijas. Savukārt 2008.gada labākā Eiropas jaunā basketboliste lietuviete Gintare Petronīte šoreiz aptaujā palika ceturtajā vietā.

Aptaujai bija izvirzītas arī latvietes Elīna Babkina un Sabīne Niedola, bet labāko četriniekā viņas neiekļuva.

Niedola labākās jaunās basketbolistes titulam bija izvirzīta otro gadu pēc kārtas. Pagājušajā gadā viņa ieņēma septīto vietu.

Tuvākajās dienās "FIBA Europe" paziņos arī aizvadītā gada labāko jauno basketbolistu, kā arī labāko basketbolisti un basketbolistu. Uz labākās basketbolistes titulu pretendē arī 2005.gada labākā Eiropas jaunā basketboliste un 2007.gada basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!