Foto: F64
Latviešu basketbolists Anžejs Pasečņiks sestdien ar sešiem gūtiem punktiem un uzvaru debitēja Spānijas augstākās līgas čempionātā (ACB).

Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" komanda sestdien savā laukumā ar 97:64 (25:16, 25:15, 18:12, 29:21) sezonas pirmajā mačā sagrāva Sansevastjanas "Gipuzkoa Basket" vienību.

Latvijas basketbolists šajā mačā laukumā pavadīja astoņas minūtes un 30 sekundes, grozā raidot divus no četriem divpunktu metieniem, kā arī iemetot abus soda metienus.

Tāpat Pasečņika rēķinā divas atlēkušās bumbas, trīs piezīmes, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un četri efektivitātes punkti.

Kā zināms, "Herbalife" vienība līgumu ar 19 gadus veco Pasečņiku noslēgusi uz trim sezonām. Šovasar basketbolists pēc abpusējas vienošanās pārtrauca līgumu ar Latvijas čempioni "VEF Rīga".

Jauno sezonu ar uzvaru sākusi arī Rolanda Šmita pārstāvētā Fuenlavradas "Montakit", kas savā laukumā ar 78:60 (17:16, 19:11, 22:17, 20:16) pārspēja Manrezas ICL.

Šmits šajā mačā laukumā pavadīja deviņas minūtes un 58 sekundes, taču viņa vienīgais divpunktnieks un vienīgais tālmetiens nebija precīzi. Taču latvietis izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, nopelnīja trīs piezīmes un izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu, tiekot pie -3 efektivitātes punktiem.

Spānijas augstākās līgas komandu sastāvos atrodami vairāki latvieši. Dāvis Bertāns, Rinalds Mālmanis un Artūrs Kurucs ir Vitorijas "Laboral Kutxa" sistēmā, bet Dairis Bertāns spēlē "Dominion Bilbao Basket" vienībā. Tikmēr "Barcelona" komandas sistēmā atrodas Rodions Kurucs, kurš šobrīd atkopjas no savainojuma, bet Verners Kohs turpmāk attīstīsies citas ACB vienības Saragosas CAI sistēmā, turklāt to pašu slavenajā Madrides "Real" darīs arī Anrijs Miška.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!