Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijas basketbola klubs Kazaņas "Unics" no galvenā trenera pienākumiem atbrīvojis Grieķijas speciālistu Argiri Pedulaki, kura vietā stājies vietējās izlases treneris Jevgēņijs Pašutins, informē komanda.

Pedulakis pie "Unics" stūres stājās vasarā, parakstot līgumu uz vienu sezonu. Tobrīd viņš aizstāja pazīstamo Itālijas speciālistu Andreu Trinkjēri, kurš nolēma doties uz Vācijas klubu Bambergas "Brose Baskets".

Iepriekš 50 gadus vecais Pedulakis bija strādājis tikai ar Grieķijas klubiem, turklāt pirms pievienošanās "Unics" klubam viņš divas sezonas vadīja Eiropas grandu Atēnu "Panathinaikos", kļūstot par pirmo treneri, kurš stājies pie komandas stūres pēc Zeļko Obradoviča ēras.

Pērn viņam "Panathinaikos" klubu izdevās aizvest līdz Grieķijas čempionu titulam, turklāt divreiz ar šo klubu viņš triumfēja arī vietējā kausa izcīņā.

Tiesa, kā viens no iemesliem bez neveiksmīgā snieguma Pedulaka atbrīvošanai no "Unics" galvenā trenera amata ir arī viņa angļu valodas nezināšana.

Par grieķu speciālista aizstājēju "Unics" komandā līdz šīs sezonas beigām kļuvis Krievijas valstsvienības galvenais treneris Pašutins, turklāt Kazaņas klubu viņš jau ir trenējis laikā no 2010. līdz 2012.gadam.

Iepriekš tika ziņots, ka 45 gadus vecais Pašutins kļūs par Turcijas kluba "Trabzonspor" galveno treneri, tomēr "Unics" pēdējā brīdī pamanījās viņam piedāvāt saistošāku līgumu.

Savas karjeras laikā Pašutins 2010.gadā, kad vēl vadīja citu Krievijas komandu Maskavas CSKA, triumfēja VTB Vienotajā basketbolā līgā, kā arī izcīnīja trešo vietu ULEB Eirolīgas turnīrā.

Svētdien "Unics" komandai savā laukumā VTB Vienotās līgas ietvaros iecerēta tikšanās ar Latvijas vicečempioniem "VEF Rīga".

Ar četrām uzvarām sešās spēlēs Kazaņas klubs šī turnīra kopvērtējumā šobrīd ieņem piekto vietu, kamēr ULEB Eirolīgā ar tikai vienu uzvaru piecās spēlēs A apakšgrupā atrodas piektajā vietā sešu komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!