Foto: F64

Noslēdzoties Ukrainas basketbola čempionāta regulārajai sezonai, par tās rezultatīvāko spēlētāju trešdien oficiāli kļuvis "Mykolaiv" vienību pārstāvošais latvietis Žanis Peiners.

Regulārās sezonas 22 mačos Peiners guva 353 punktus jeb vidēji 16,05 punktus spēlē.

Kā zināms, "Mykolaiv" vienībā spēlē arī Mareks Jurevičus, bet galvenais treneris ir Agris Galvanovskis.

Otrais rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ar vidēji 15,36 punktiem palika latvieša Jāņa Strēlnieka komandas biedrs valsts čempionvienībā Kijevas "Budiveļņik" Dežuāns Sammerss no ASV, bet trešais ar 14,10 punktiem bija agrāk Latvijas komandā "Ventspils" spēlējušais Džastins Lavs, kurš pašreiz spēlē "Odessa" rindās.

Tikmēr Strēlnieks vidēji mačā izpildīja 5,36 rezultatīvas piespēles, kas šajā rādītājā deva piekto vietu, bet Peiners ar vidēji 4,14 piespēlēm ierindojās 12.vietā starp labākajiem.

Tāpat Peiners vidēji mačā tika pie 14,32 efektivitātes koeficienta punktiem, ieņemot 11.vietu, bet trīs pozīcijas zemāk ar vidēji 13,82 efektivitātes punktiem bija Strēlnieks.

Regulārajā sezonā ar 23 uzvarām 26 spēlēs triumfēja Rolanda Freimaņa pārstāvētā Južnijas "Himik", kuru trenē Kārlis Muižnieks, bet Ainara Bagatska trenētā "Budiveļņik" tika pie 19 uzvarām, sezonas pirmo daļu noslēdzot otrajā vietā.

"Mykolaiv" vienība ar 13 panākumiem regulāro turnīru noslēdza septītajā pozīcijā, bet pēdējā vietā 14 klubu konkurencē regulāro sezonu ar četrām uzvarām noslēdza Dņeprodzeršinskas "Dņipro-AZOT" vienība, kurā galvenā trenera asistents ir Guntis Endzels.
Līdz ar to sacensību ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām savā starpā tiksies tieši "Budiveļņik" un "Mykolaiv", bet "Himik" sacentīsies ar "Kyiv".

Ukrainas čempionāta izspēli jūtami ietekmēja valsts nestabilā politiskā situācija, bet valsts augstākās līgas klubus pameta latviešu spēlētāji Ivars Timermanis un Andrejs Šeļakovs, kā arī treneris Artūrs Štālbergs. Izslēgšanas spēles tiks aizvadītas saīsinātā formātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!