No 16. līdz 19. oktobrim Rīgā notiks leģendārās Latvijas basketbolistes Uļjanas Semjonovas ikgadējās starptautiskās kausu izcīņas meitenēm.

Sacensībās piedalīsies 1998. un 2000. gadā dzimušās spēlētājas. Turnīra atklāšana paredzēta 16. oktobrī pulksten 17.00 "Daugavas" sporta namā. Vecākās meitenes spēles aizvadīs "Daugavas" sporta namā (K. Barona iela 107), bet jaunākās – "Rīdzenes" sporta zālē (K. Barona ielā 97c).

Vecākajā grupā Rīgu pārstāvēs BS "Rīga/Rīdzene" komanda (treneris Ainārs Čukste) un Rīgas sastādītā komanda, kuru vadīs bijusī TTT vienības spēlētāja Anita Mikāle. Vēl šajā grupā startēs Ungārijas pilsētas Sopronas Basketbola akadēmijas komanda, Klaipēdas (Lietuva) Sporta skola un Sanktpēterburgas (Krievija) komandas "Kaļinka" (trenere bijusī Uļjanas Semjonovas partnere PSRS izlases rindās Olga Jakovļeva) un Olimps".

Jaunākajā grupā Rīgu pārstāvēs BS "Rīga/ Rīdzene" vienība (treneris Ainārs Čukste) un BS "Rīga" komanda, kuru trenē bijusī U. Semjonovas komandas biedrene Maija Kubliņa. Vēl sacensībās piedalīsies Tallinas "Audentes" SK (Igaunijas čempiones), Maskavas "Glorija" (Krievijas čempionāta otrā labākā vienība), Tamperes "Pyrinto" (Somija) un MKK "Sokolow" no Polijas (šīs valsts stiprākā meiteņu komanda).

BS "Rīga/Rīdzene" treneris Ainārs Čukste:
– Sacensības pēc to atjaunošanas notiek jau trešo gadu pēc kārtas. Turnīra komandu sastāvs ir ļoti spēcīgs, piedalās augsta līmeņa vienības, tāpēc sacensības jaunajām basketbolistēm ir ļoti vērtīgas un noderīgas. Dienā būs jāaizvada viena vai pat divas spēles. Tas no dalībniecēm prasīs augsta līmeņa sagatavotību. Grūti pateikt, kuras komandas būs sacensību favorītes, jo spēku sadalījums ir ļoti līdzīgs. Domāju, ka cīņas būs principiālas un interesantas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!