Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas komanda RTU/"Merks" svētdien kļuva par Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta bronzas medaļu ieguvēju.

Cēsīs notiekošā "Final Four" turnīra mačā par trešo vietu RTU/"Merks" ar rezultātu 77:53 (21:8, 8:18, 18:15, 30:12) uzvarēja Igaunijas čempioni Tallinas "Eclex".

Uzvarētāju rindās rezultatīvākā ar 24 gūtiem punktiem bija Asnāte Fomina, marta mēneša turnīra vērtīgākā spēlētāja Laura Audere tika pie 18 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām, bet 16 punktus iekrāja Paula Langina.

Kā ziņots, sestdien notikušajos pusfinālos Latvijas čempionvienība "Cēsis" ar 94:78 pieveica RTU/"Merks", bet "TTT Rīga" komanda ar 74:68 pieveica "Eclex".

Turnīra finālspēle tiks aizvadīta vēlāk svētdien, bet jau tagad skaidrs, ka visas trīs godalgotās vietas izcīnījušas Latvijas komandas.

Regulārajā čempionātā pārliecinoši uzvarēja "Cēsis" basketbolistes, kurām sekoja "TTT Rīga", "Eclex" un RTU/"Merks".

Abu valstu apvienotais čempionāts basketbolā sievietēm šogad tiek rīkots pirmo reizi.

Pamatturnīrā septiņas Latvijas un piecas Igaunijas vienības sacentās divos apļos. Pēc finālčetrinieka turnīra četras labākās Latvijas vienības izslēgšanas spēļu sērijās cīnīsies par valsts čempionu titulu (līdzīgā veidā savas čempiones noskaidros arī Igaunija).

Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) pusfināla sērijās līdz divām uzvarām spēlēs "Cēsis" pret "Liepājas papīru", kā arī "TTT Rīga" pret RTU/"Merks". Šie mači notiks 10., 13. un nepieciešamības gadījumā 15.aprīlī.

LSBL finālsērija līdz trim uzvarām notiks no 18. līdz 30.aprīlim, bet cīņa par trešo vietu līdz divām uzvarām - no 20. līdz 26.aprīlim.

Kā ziņots, pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā startēja astoņas komandas, pēc divu gadu pārtraukuma par čempionēm kļūstot "Cēsu" basketbolistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!