Foto: DELFI
Basketbola klubs "VEF Rīga" trešdien ir parakstījis līgumu ar amerikāņu saspēles vadītāju Kērtisu Miledžu, informēja klubs.

1981.gadā dzimušais Miledžs labi pārzina Eiropas basketbolu, Rīgu un "VEF Rīga" galveno treneri Ramūnu Butautu, jo tieši viņa vadībā Miledžs Latvijā jau savulaik spēlējis "ASK Rīga" sastāvā, kļūstot par vienu no Latvijā basketbola līdzjutēju mīlētākajiem leģionāriem.

Rīgā Miledžs ieradīsies nākamajā otrdienā.

Butauts norāda, ka nākamajā sezonā komanda spēlēs augsta līmeņa starptautiskos turnīros, kur liela nozīme ir spēlētāju pieredzei. "Tādu – pieredzējušu un profesionālu – saspēles vadītāju arī meklēju. Kā galvenos Miledža plusus vēlos minēt to, ka, pirmkārt, mēs esam jau kopā strādājuši, viņš zina manas prasības un spēlēs stilu. Otrkārt, viņš ir pieredzējis spēlētājs, treškārt, uzrunāts, Kērtiss pats izrādīja lielu vēlēšanos spēlēt Rīgā," atklāj treneris.

Butauts atzīst, ka komandas komplektācija turpinās, "mēs meklējam vēl vienu saspēles vadītāju, kuram arī viena no noteicošajām kvalitātēm būs pieredze".

"VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups norāda, ka šajā sezonā "VEF" komandā "sabalansēsim pieredzi un jaunos talantus – Kērtiss ir pierdzējis profesionālis, viņa devums kluba izvirzīto mērķu sasniegšanā būs ļoti nozīmīgs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!