Foto: AFP/Scanpix

Pašreizējā turnīra čempione "Šiauliai" komanda no Lietuvas svētdien kļuva par Latvijas čempionvienības "Ventspils" pretinieci gaidāmajā Baltijas Basketbola līgas (BBL) finālā.

Pusfināla atbildes mačā svētdien "Šiauliai" izbraukumā cīnījās neizšķirti 60:60 (16:16, 8:14, 18:12, 18:18) ar citu Lietuvas klubu Utenas "Juventus", taču divu spēļu summā guva virsroku ar 133:129.

Lai gan "Juventus" pirms atbildes spēles saglabāja reālas izredzes pacīnīties par vietu BBL finālā, cīņas gaitā Utenas vienībai nekādi neizdevās noturēt dažbrīd iekrāto piecu sešu punktu pārsvaru, kas būtu ļāvis kļūt par "Ventspils" pretiniekiem finālā. Vēl 65 sekundes pirms dueļa beigām mājinieki atradās vadībā ar 59:57, taču veiksmīgā "Šiauliai" spēle neļāva pretiniekiem palielināt savu handikapu.

"Šiauliai" rindās šajā mačā lielisku sniegumu demonstrēja Juļus Juciks, kurš nepilnu 23 minūšu laikā pamanījās iemest 27 punktus.

Kā zināms, "Ventspils" šī turnīra pusfinālā divu spēļu summā pārliecinoši ar 150:129 pieveica TU/"Rock" vienību no Igaunijas.

BBL fināls sāksies jau nākamās nedēļas trešdienā Ventspilī, arī šajā kārtā uzvarētāju noskaidrojot divu spēļu summā.

Sacensībās šosezon piedalījās 22 klubi no piecām valstīm, tomēr šī gada sākumā finansiālu iemeslu dēļ dalību atsauca Krievijas vienība Maskavas "Dinamo". Šīs komandas rezultātus BBL vadība nolēma anulēt.

Kā zināms, ceturtdaļfinālu nepārvarēja Latvijas klubs "Liepāja"/"Triobet", kamēr astotdaļfināla barjera par augustu bija "Jēkabpilij", "Barons"/LDz un "Valmierai", bet "Jūrmala"/"Fēnikss" nespēja izkļūt no apakšgrupas.

Turnīrā šosezon nepiedalās ne tikai Lietuvas slavenākie klubi Viļņas "Lietuvos rytas" un Kauņas "Žalgiris", bet arī Klaipēdas "Neptunas" komanda, kas debitēja ULEB Eirolīgā, un Latvijas vicečempione "VEF Rīga".

Pirms sezonas Liepājā risinājās "Olybet" BBL kausa izcīņas turnīrs, kurā "Liepāja"/"Triobet" kļuva par otro šajās sacensībās uzvarējušo Latvijas klubu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!