Foto: F64
Par "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) decembra vērtīgāko spēlētāju atzīts "Jēkabpils" komandu pārstāvošais saspēles vadītājs Rinalds Sirsniņš, vēsta "Jēkabpils" vienība.

Decembrī Sirsniņš vidēji guva 12 punktus, veica 6,6 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 5,8 atlēkušās bumbas, bet viņa pārstāvētā vienība uzvarēja piecās no sešām aizvadītajām spēlēm, saspēles vadītājam gan piedaloties piecās no tām.

Tāpat šajā laikā Sirsniņš mačā vidēji nopelnīja 15,6 efektivitātes koeficienta punktus, realizējot 37% tālmetienu.

"Vislielākais prieks ir par to, ka mums visiem kopā izdevās strauji uzlabot "Jēkabpils" bilanci un pozīcijas tabulā. Manuprāt, sezonas sākumā tās bija neadekvāti sliktas," Sirsniņa izteikumus par veiksmīgo pagājušā gada pēdējo mēnesi citē Latvijas Basketbola savienība (LBS). "Komandā bija sapulcēti pieredzējuši un labi spēlētāji, bet bieži pietrūka kaut kādu sīkumu, varbūt arī veiksmes, lai galotnēs uzvarētu. Taču pamazām viss sakārtojās un, nebūtu gadījies sāpīgais klupiens Jelgavā, decembris mums būtu bijis izcils mēnesis."

Sirsniņš sezonu uzsāka Ukrainas augstākās līgas klubā "MBK Mykolaiv", kura galvenais treneris ir Latvijas speciālists Agris Galvanovskis un kurā spēlē Mārtiņš Kravčenko, bet "Jēkabpils" komandai viņš pievienojās vien novembrī. Kopš Sirsniņš pievienojies pirms sezonas dibinātajam klubam, tas septiņās spēlēs cietis vien vienu neveiksmi.

"Sezonu sākām labi, bet tad gadījās bedre - gan visai komandai, gan arī man pašam. Netiku pie liela spēles laika, bet, lai veiksmīgi spēlētu, man ir vajadzīga trenera uzticēšanās un daudz minūšu laukumā," Sirsniņš atcerējās savu laiku Ukrainā. "Nesaku, ka treneris Galvanovskis man neuzticējās, tomēr īsti iespēlēties neizdevās, kluba vadība pieprasīja pārmaiņas un izvēle krita uz mani."

Sirsniņš izteicās, ka sportiskais līmenis "Aldaris" LBL turnīrā nav tik augsts kā Polijā un Ukrainā, kur veiksmīgi varētu spēlēt tikai Latvijas labākās komandas. "Tomēr tas nav slikts. Kā katrā līgā, arī LBL ir sava specifika - piemēram, ir daudz nestandarta komandu. Mums, piemēram, ir vieglāk spēlēt ar tabulā augstu esošo "Valmieru", nekā, piemēram, "Jelgavu" vai "Latvijas Universitāti", kam nav varenu centru, toties visi pieci spēlētāji ir bīstami no distances."

Par LBL otrās divīzijas decembra vērtīgāko spēlētāju atzīts "Līvānu" komandu pārstāvošais Didzis Bērziņš, bet LBL trešajā divīzijā par tādu kļuvis Kristaps Briedis no "Carnikavas" komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!