Latvijas basketbola saspēles vadītājs Rinalds Sirsniņš pievienojies Ukrainas augstākās līgas klubam "MBK Mykolaiv", kura galvenais treneris ir Latvijas speciālists Agris Galvanovskis un kurā spēlē Mārtiņš Kravčenko, vēsta sportistu pārstāvošā aģentūra "Prime Athlete Management".

Līdzšinējās pāris nedēļas Sirsniņš "MBK Mykolaiv" komandā pavadīja uz pārbaudes laiku, startējot arī "Triobet" kausa izcīņas turnīrā Liepājā. Pēc tam latviešu saspēles vadītājs pievienojās komandas treniņiem un pārbaudes spēlēm Ukrainā, pēc kurām starp abām pusēm tika noslēgts līgums uz nākamo sezonu.

Sirsniņš pagājušo sezonu uzsāka Ukrainas superlīgas komandā Dņeprodzeršinskas "Dņipro-AZOT", kurā spēlēja arī sezonu pirms tam. Tomēr decembrī viņš šo vienību atstāja, sezonu pabeidzot Ukrainas komandā Rakveres "Tarvas", kuru pārstāvēja arī latvieši Juris Umbraško un Kaspars Cipruss.

"Tarvas" rindās 27 gadus vecais Sirsniņš palīdzēja komandai izcīnīt Igaunijas bronzu un otro vietu Baltijas Basketbola līgas (BBL) Izaicinājuma kausā.

2010.gada vasarā Sirsniņš debitēja Latvijas izlases sastāvā un 2011.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā bija valstsvienības kapteinis, tomēr nedz vēlāk sekojošajā finālturnīrā, nedz 2013.gada turnīra kvalifikācijā, kas norisinājās šovasar, viņš izlasē nespēlēja.

Iepriekš par Galvanovska palīgu "MBK Mykolaiv" komandā kļuva Artūrs Štālbergs, kurš iepriekšējā sezonā ar viņu kopā strādāja arī "Liepājas Lauvas" klubā.

Pagājušajā sezonā Ukrainas čempionātā "Mykolaiv" ierindojās 12.vietā 14 komandu konkurencē.

Ukrainas čempionāta augstākās līgas jaunajā sezonā startēs trīs Latvijas speciālistu vadītie klubi. Bez Galvanovska ar Krivojrogas "Krivbasbasket" vienību strādā Kārlis Muižnieks, bet Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis identiskus pienākumus veic arī Kijevas "Budiveļņik" komandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!