Foto: Reuters/Scanpix

Pēc savas basketbolistes karjeras beigšanas Kendisa Viginsa atklāti stāstījusi par ēnas pusēm spēlēšanai Sieviešu Nacionālajā basketbola asociācija (WNBA).

Viginsa WNBA spēlēja kopš 2008. gada, kopā aizvadot 221 spēles, kurās vidēji viņa guva 8,6 punktus. Viņa savā debijas sezonā tika atzīta par labāko rezervisti, bet 2011. gadā viņa kļuva par WNBA čempioni

"Spēlēt WNBA bija ļoti nomācoši. Šai līgai nav pārāk daudz skatītāju, mūsu vērtība bija zema. Man nepatika WNBA kultūra, tā man šķita toksiska," intervijā Sandjego laikrakstam "Union-Tribune" skaidroja Viginsa.

"Tur tika salauzts mans gars. Es neslēpu, ka esmu heteroseksuāla. Es teiktu, ka 98% spēlētāju WNBA ir lesbietes. Tur valda citi likumi," viņa turpināja. "Tāpat tur ir daudz skaudības un nemitīga sāncensība. Mēs tur cīnījāmies par sīkumiem. Manu izskatu un spēli ietekmēja spriedze."

Viginsa arī atklāja, ka nemitīgi kāda mēģināja viņu sāpināt un savainot. "Es vēl nekad tik bieži neesmu apsaukāta, kā tas bija manā debijas sezonā. Es nekad nebiju tik bieži nogāzta zemē. Man lika saprast, ka es nevienai tur nepatīku," atklāto stāstījumu turpināja Viginsa.

Viginsa uzskata, ka galvenā problēma bija tajā, ka sieviešu spēlētājas pārāk bieži tiek salīdzinātas ar vīriešu basketbolistiem, tāpēc viņas sāka uzvesties kā vīrieši. Tomēr, spēlējot WNBA, Viginsa sapratusi, ka spēj izturēt daudz ko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!