Foto: F64
Latvijas čempionvienība "VEF Rīga", neskatoties uz zemu metienu precizitāti, svētdien izcīnīja savu pirmo panākumu VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) jaunās sezonas spēlēs.

Aizvadītajā cīņā "VEF Rīga" ar rezultātu 67:60 (14:15, 16:17, 19:21, 18:7) izbraukumā pieveica Ukrainas klubu Mariupoles "Azovmaš".

Jau otro lielisko maču "VEF Rīga" komandā pēc kārtas aizvadīja Kenans Bajramovičs, kurš guva 17 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas. Savukārt pa 12 punktiem sameta Kristaps Janičenoks un Deriks Nikss, kurš arī pievienoja 12 bumbas zem groziem.

Tikmēr "Azovmaš" vienībā Kolmens Kolinss guva 17 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas.

Pirmajās piecās spēles minūtēs "Azovmaš" spēlētājs Kolmens Kolinss guva astoņus punktus, kas mājiniekiem ļāva izvirzīties vadībā ar 10:6. Zīmīgi, ka Kolinss pirmajā ceturtdaļā arī izcīnīja visas piecas atlēkušās bumbas pie kurām spēja tikt "Azovmaš". Vēl divas minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām rezultāts bija 10:10, bet pēdējos uzbrukumus abas komandas aizvadīja samērā rezultatīvi un pēc desmit spēlētām minūtēm "VEF Rīga" atradās iedzinējos ar 14:15.

Kopumā komandas spēles pirmo pusi aizvadīja saraustīti, bet īpaši nesekmējās viesiem, kuri garām grozam aizmeta pirmos astoņus tālmetienus un arī no divpunktu distances uzbrauka ar mazāk nekā 50% precizitāti. Līdz ar to otrās ceturtdaļas pirmajā pusē "VEF Rīga" komanda jau bija nokļuvusi iedzinējos ar 16:23, bet vēlāk rezultāts kļuva arī ar 18:27.

Uz to ar četriem punktiem atbildēja Kenans Bajramovičs, bet pirmo tālmetienu iemeta Dī Brauns, samazinot "VEF Rīga" deficītu jau līdz 26:29. Savukārt līdz puslaika beigām viesi samazināja deficītu līdz 30:32.

Otro puslaiku jau pārliecinoši sāka "VEF Rīga" spēlētāji, kas ātri ieguva astoņu punktu pārsvaru (45:37), tomēr pēc tam, kad vairākas neveiksmīgas epizodes pēc kārtas aizvadīja Entveins Robinsons, mājinieki atbildēja ar desmit bezatbildes punktiem un atguva vadību. Pēc trim spēlētām ceturtdaļām "VEF Rīga" atradās iedzinējos ar 49:53.

Vadību "VEF Rīga" atguva trīs ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām, kad Deriks Nikss izcīnīja bumbu zem pretinieku groza un pats arī noslēdza uzbrukumu, panākot 61:60. Turpinājumā ļoti sarežģītu metienu uzbrukuma pēdējā sekundē iemeta Bajramovičs, bet "VEF Rīga" ļoti pārliecinoši cīnījās aizsardzībā, tiekot pie smagas uzvaras.

Šajā "VEF Rīga" realizēja vien 22 no 46 izpildītajiem divpunktu metieniem un tikai divus no 21 tālmetiena.

Pēc viena mača izlaišanas "VEF Rīga" komandas rindās laukumā devās arī Kristaps Janičenoks.

Sezonu "VEF Rīga" komanda iesāka ne pārāk neveiksmīgi, pirmo uzvaru sezonā izcīnot vien otrdien, kad pirmajā Eiropas kausa mačā ar 80:71 tika uzvarēts Maķedonijas spēcīgākais klubs Skopjes "Aerodrom".

Savukārt VTB Vienotajā līgā rīdzinieki līdz šim bija bez uzvarām - sākotnēji "VEF Rīga" ar 83:89 savā laukumā piekāpās Baltkrievijas klubam Minskas "Cmoki", bet turpinājumā ar 63:80 atzina arī Krievijas granda Maskavas CSKA pārākumu.

Līdz ar to Latvijas čempionvienība A grupas kopvērtējumā ar vienu uzvaru trijos mačos joprojām ieņem septīto vietu.

Savukārt "Azovmaš" līdz šim vienīgajā šīs sezonas VTB Vienotās līgas mačā ar 96:86 uzveica Lietuvas vienību Klaipēdas "Neptunas". Arī Ukrainas čempionātā Mariupoles klubs aizvadījis tikai vienu spēli, kurā piedzīvots zaudējums ar 71:79 pret "Doņeck".

VTB Vienotās līgas regulārajā čempionātā katra komanda savā grupā aizvadīs pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Aizvadītajā sezonā "VEF Rīga" pirmo reizi vēsturē sasniedza līgas ceturtdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!