Foto: DELFI

Par jauno Latvijas basketbola komandas "Saldus" galveno treneri kļuvis Artūrs Štālbergs, informē vienība.

Jau vēstīts, ka pirms vairāk nekā nedēļas kļuva zināms par Madara Rogas aiziešanu no komandas galvenā trenera posteņa, bet neoficiāla informācija liecināja tieši par Štālberga iesaistīšanos vienības darbā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja kluba ģenerālmenedžeris Viktors Kulačkovskis, līgums ar Štālbergu noslēgts pēc sistēmas 1+1. Šobrīd komanda turpina strādāt pie tālākas sastāva komplektācijas, jo kluba mērķis nākamsezon ir iekļūt "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) izslēgšanas spēlēs.

Savukārt pats Štālbergs pēc līguma noslēgšanas atzina, ka ar solījumiem bārstīties negrasās, taču apsolīja izveidot komandu ar raksturu.

Kā zināms, aizvadīto sezonu Štālbergs iesāka Ukrainas augstākās basketbola līgas komandā "Mykolaiv", būdams galvenā trenera latvieša Agra Galvanovska palīgs, taču valstī valdošās nestabilās situācijas dēļ martā nolēma šo klubu pamest.

Pēc tam Štālbergs pievienojās Latvijas komandas "Valmiera" treneru kolektīvam.

Pirms pārcelšanās uz Ukrainu, kas notika 2012.gadā, Štālbergs kopā ar Galvanovski strādāja arī Latvijas komandā "Liepājas Lauvas".

Pērn Štālbergs līdz nebijušiem augstumiem aizveda Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlasi, kas izcīnīja sudraba godalgas Eiropas čempionātā, bet viņš tika nosaukts par gada labāko Latvijas basketbola treneri. Vēlāk vasarā Štālbergs bija arī Ainara Bagatska palīgs Latvijas pieaugušo basketbola izlasē.

Štālbergs basketbolista karjeru noslēdza 2010.gadā. Latvijas izlasē viņš 15 aizvadītajos mačos pavisam guva 44 punktus. Štālbergs piedalījās trīs mačos 2009.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, gūstot divus punktus.

"Saldus" pagājušajā sezonā debitēja LBL pirmajā divīzijā, kur sezonu noslēdza kopvērtējuma desmitajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!