Foto: LETA

Pēdējo divu gadu Latvijas labākā basketboliste Anete Šteinberga trešdien iemeta 22 punktus un palīdzēja viņas pārstāvētajai Beļģijas komandai Brenas "Etixx Mithra Castors", ko trenē latviešu speciālists Ainars Zvirgzdiņš, Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas spēlē savā laukumā ar 77:61 (20:13, 14:11, 16:15, 27:22) uzvarēt Lilles ESBVA vienību no Francijas.

Šteinberga šajā mačā laukumā pavadīja 35 minūtes un 34 sekundes, kuru laikā grozā raidīja piecus no desmit divpunktu metieniem, divus no septiņiem tālmetieniem un visus sešus "sodiņus".

Tāpat latvietes rēķinā astoņas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, piecas kļūdas, viena pārtverta bumba un divas piezīmes, kas ļāva tikt pie 17 efektivitātes punktiem.

Šteinberga kopā ar Lilles komandas basketbolisti Nevenu Jovanoviču bija šīs spēles rezultatīvākās spēlētājas.

"Etixx Mithra Castors" komanda šajā mačā tika pie drošas uzvaras. Tiesa, vēl cīņas ievads aizritēja salīdzinoši līdzīgā cīņā, bet pirmās ceturtdaļas beigās mājinieces pārņēma iniciatīvu, iegūdamas vērā ņemamu pārsvaru. Tas viņām pēc pirmā puslaika ļāva atrasties vadībā ar desmit punktiem (34:24), bet otrajā puslaikā pārsvars tika tikai palielināts.

Tikmēr citā A grupas mačā laukumā nedevās Elīna Dikeulaka (iepriekš Babkina), kuras pārstāvētā Polijas komanda Polkovices CCC savā laukumā ar 51:61 (12:12, 15:16, 13:19, 11:14) piekāpās Čehijas klubam Prāgas ZVVZ USK.

Dikeulaka šim mačam bija pieteikta, bet laukumā nedevās.

A apakšgrupā pārliecinoša līdere ar deviņām uzvarām tikpat spēlēs ir pērnā gada čempione Kurksas "Dinamo" no Krievijas, tikmēr "Etixx Mithra Castors" ar trim uzvarām desmit mačos ir septītā, bet pēdējā - astotā - ar diviem panākumiem ir Polkovices vienība.

Dikeulaka iepriekš bija pazīstama ar uzvārdu Babkina, bet vasarā apprecējās ar savu ilggadējo dzīvesdraugu un kādreizējo Latvijas izlases stūrmani Georgu Dikeulaku, kurš ir arī Polkovices CCC komandas galvenais treneris.

Kā vēstīts, CCC komanda FIBA Eirolīgas sezonu sāka vēl no kvalifikācijas, ko ļoti droši pārvarēja.

FIBA Eirolīgā 16 komandas sadalītas divās apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām četrām no katras grupas kvalificējoties ceturtdaļfinālam. Savukārt piekto un sesto vietu ieguvējas sezonu turpinās FIBA Eirokausā, ko uzsāks no ceturtdaļfināla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!